George Marin

Asociația Județeană de Handbal Prahova și-a ținut Adunarea Generală pentru alegeri, președintele în exercițiu până la data ședinței, Cristian Iancu, anunțând anterior că dorește să părăsească funcția de președinte al AJH, dar, după cum a menționat în cursul lucrărilor, nu va dispărea de lângă handbal, fiind gata să vină în ajutor atunci când va fi nevoie.
Cristian Iancu a deschis lucrările Adunării Generale trecând în revistă întreaga activitate de la înființarea AJH, în anul 2000, și până la momentul actual, scoțând în relief proiectele pentru stimularea atragerii copiilor către handbal, competițiile organizate pentru copii și juniori și sprijinul acordat loturilor naționale. Președintele în exercițiu a mulțumit DJTS Prahova, Inspectoratului Școlar Prahova, clubului CS Brazi (președinte Nicu Lazăr) și primarului comunei Brazi, Leonaș Radu, adică acelora care au contribuit pro bono la desfășurarea competițiilor de handbal pentru copii și juniori. „În jurul meu au fost oameni de mare calitate, oameni care m-au ajutat în realizarea tuturor proiectelor. Altfel, nu le-aș fi putut face singur. Pentru viitor, în AJH doresc stabilitate și o atmosferă cordială. Doar așa se pot duce la îndeplinire proiectele” – și-a încheiat alocuțiunea Cristian Iancu.
În fugă s-a prezentat și bilanțul contabil, din care a reieșit capitalul propriu al AJH, cifrat la 16645 de lei, și excedentul de 8135 de lei. Veniturile AJH au provenit din taxe și sponsorizări. Dincolo de situația pozitivă a conturilor, lesne se poate observa că sumele sunt sub pensiile „speciale”. De unde, ca observatori externi, deducem multe dintre dificultățile cu care s-a confruntat AJH în activitatea sa de 23 de ani, dificultăți pe care toată lumea handbalului le cunoaște, iar Adunarea Generală a avut delicatețea și demnitatea să nu le pomenească.
Au mai luat cuvântul profesorul Mircea Oprea („Nu s-a vorbit nimic despre performanță și despre cum se ajunge la ea. Cluburile private și cele de juniori ar trebui să aibă contracte clare cu echipele de seniori din oraș, deoarece copiii au nevoie de modele. La fel, trebuie dezvoltată infrastructura. De aceea trebuie să găsim soluții, nu motive”), reprezentantul FRH, Mihai Bocan („Orice AJH, pe lângă atribuțiile de evidența sportivilor, formarea arbitrilor și popularizarea handbalului, trebuie să sprijine performanța, care este produsă de cluburi și de loturile naționale”), reprezentantul clubului Academia Junior Ploiești, Petre Bunea („Să nu îndepărtăm oamenii de la sport!”). Ultimul dintre cei care s-au dresat Adunării a fost invitatul special – să-i spunem așa – Ioan Gavrilescu, ani de zile președinte al clubului Chimistul, devenit Oltchim, în vremea de glorie a grupării din Râmnicu Vâlcea. Cu o tentă ușor nostalgică dar cu privire către viitor, Ioan Gavrilescu a punctat: „Generația veche, din care și eu fac parte, trebuie să fie conștientă că nu se mai poate lucra ca acum 30-40 de ani. Este nevoie de adaptare”. Un alt punct forte din alocuțiunea bine-cunoscutului om de handbal a fost cel referitor la educația din zilele noastre: „Educația și învățământul românesc sunt la pământ. Singurul mod care mai contribuie la educația copiilor este sportul. Gruparea sportivă este tot o clasă, dar în care se face educație de plăcere, nu ca la școală, unde se face educație forțată pentru unii”.
Punctul cel mai important al Adunării Generale a fost cel al alegerilor noului Consiliu de Administrație. Pentru pozițiile de vicepreședinte și de membri lucrurile au fost simple, cei propuși de cluburi fiind și confirmați în funcții. Pentru funcția de vicepreședinte a candidat doar Robert Comendant (Activ Prahova) și a fost validat în unanimitate. Pentru cele trei poziții de membri în Consiliu Director au existat patru candidaturi, dar una a fost invalidată de adunarea Generală prin raportare la Statutul FRH, chiar dacă Comisia de Validare o admisese anterior. Este vorba de candidatura lui Leonard Cristescu (Academia Junior), care a absentat la lucrări. Așadar, ceilalți trei candidați au fost confirmați în unanimitate: Denisa Gabriela Toma (CS Câmpina), Marian Moise (CSO Mizil) și Cătălin Eugen Popescu (Activ Prahova).
Pentru poziția de președinte al Consiliului de Administrație au fost două candidaturi: Ionuț Georgescu (Academia Junior) și Mihai Romeo Ștefan, președintele Colegiului de arbitri din structura AJH Prahova. După discursuri mai scurte sau mai lungi ale celor doi candidați, s-a trecut la vot. Cele 11 structuri cu drept de vot l-au ales pe Romeo Ștefan ca nou președinte, care și-a devansat oponentul cu 8 voturi pentru contra 2 în favoarea lui Ionuț Georgescu, un vot fiind anulat.
În încheierea lucrărilor, Adunarea Generală a aprobat statutara dezafiliere a clubului Uztel Ploiești, membru fondator al AJH Prahova, dar club fără o minimă activitate de ani buni, și afilierea clubului CS Bucov, care și-a creat secție de handbal.