George Marin

Se întâlnește destul de rar suma de 89 de goluri marcate între două echipe considerate cu pretenții la calificarea la turneul „Valoare”, la care merg primele trei clasate din grupele geografice. Primele gânduri duc la apărări ineficiente, incluzând aici și prestațiile portarilor, mai degrabă decât la ofensive distrugătoare. Bine, cu portarii… Dacă defensiva este ciur, poate face prea mult un portar care se găsește față în față cu adversarul? Mai greu! Aceasta ar fi descrierea succintă a primei partide din cele patru pe care sala Olimpia le-a găzduit sâmbătă, începând de la prânz, partidă care a fost precedată de imnul CSM-ului, un fel de „haka” locală, spre impresionarea adversarilor.
Pentru CSM, prima parte a fost, în fapt, o cursă de recuperare a avantajului pe care buzoienii și l-au creat. Ei au speculat imobilitatea și rigiditatea defensivei ploieștene, dar s-au folosit și de inventivitatea centrului Dragoș Sandu (numărul 2, pentru cine a fost la sală), care, și el alături de Octavian Coman (numărul 8, golgheterul meciului cu 19 reușite!), deseori a pătruns cu ușurință la semicerc. Procedeu reușit de câteva ori și de ploieșteni, dar nu tot atât de des. În atac, CSM-ul a avut mai puțină diversitate, dar a reușit să ajungă la egalitate la pauză mai ales datorită aruncărilor de la distanță trimise de Constantin Luca. După pauză, CSM a avut inițiativa preț de 15 minute prezentând o defensivă cu o exprimare mai aproape de cerințe și o ofensivă mai convingătoare. Luca a fost bine secondat de Matei Sbîrnău și de Gabriel Roșu pentru a obține un avantaj de două goluri, avantaj menținut doar cinci minute. Sfertul de oră final a reprezentat o cădere a ploieștenilor, speculată prompt și sever de buzoieni. Chiar dacă Vlăduț Murașcu- aruncător cu mâna dreaptă- a avut câteva reușite din extrema dreaptă – zonă „moartă” în prima parte – multele baloane pierdute în această perioadă, zece la număr, au cântărit greu.
CSM Ploiești – HC Buzău 42-47 (21-21)
CSM: Andrei Pop, 3 intervenții (1 la „7 metri”), Andrei Manolache 2 – Constantin Luca 11 goluri (1 din „7 metri”), Andrei Grigore 8 (1), Gabriel Roșu 7 (1), Matei Sbîrnău 7, Vlăduț Murașcu 5, Mihai Duță 2, Nikolas Milea 1, Luca Ilie 1 (1), Paul Goran, David Sîrbu, Rareș Bucur, Ștefan Răducanu, Iustin Pîrvu. Antrenor: Ramona Ștefan.
În aceeași serie, D, CS Brazi a învins LPS Focșani cu 29-22 (14-11).
În alte meciuri din campionatele juniorilor:
Juniori 1 Feminin: Activ Prahova Ploiești – CSM Galați 31-29 (18-12), în seria B, și CSM Ploiești – CSȘ Ploiești 47-24 (21-12), în seria C;
Juniori 2 Feminin (seria B): CSȘ Buzău – Activ Prahova Ploiești 29-27 (11-12) și CS Brazi – CSM Ploiești 19-44 (10-19);
Juniori 3 Feminin (seria D): CSO Mizil – CS Câmpina 19-35 (8-18), CS Bucov – LPS Iolanda Balaș Buzău 19-24 (7-9) și Activ Prahova Ploiești – CSM Ploiești 16-39 (5-23). Academia Junior Ploiești s-a retras.