George Marin

A început o ediție de campionat mai scurtă ca oricând. Vorbim despre numărul de meciuri programate în grupe, doar 12! Meciurile cu adevărat importante vor fi foarte puține pentru echipele care încearcă promovarea: patru (cazul celor din seria A, printre care și Activ Prahova), două (cazul seriei B) sau niciunul (cazul seriei C, cu Deva).
Meciul de debut a adus în fața „bufnițelor” o formație constănțeană extrem de sărăcită în jucătoare măcar de valoarea celor din anii trecuți. Doar veterana Mihaela Stănciulescu (8 goluri, dar 7 din aruncări de penalitate de la 7 metri!) a ținut pasul cu handbalul real. Îngăduitor, putem spune că a secondat-o oarecum extrema dreapta Georgiana Flutur.
Echipa noastră a luat meciul în serios și și-a croit fără mari dificultăți avantajul liniștitor aflat pe tabela de marcaj la pauză, reușind să îl majoreze considerabil până la final. În realizările ofensive a excelat linia de 9 metri, dar cu un spor mai mic din partea poziției de inter stânga. De asemenea, o multitudine de contraatacuri concretizate (doar 3 ratate din 16!) au dus scorul la proporțiile finale. Nu mai puțin de opt fete diferite s-au aflat la capătul unor astfel de acțiuni, unele purtate în câte două sau trei jucătoare!
Apărarea a fost densă, mobilă și promptă, agresivă, reușind destule recuperări de balon. Totuși, uneori au fost spații pentru pătrunderile adversarelor. Portarii și-au făcut datoria, realizările totale fiind superioare adversarelor. O mențiune merită Ivașcu, care a realizat un procent de 50 % al aruncărilor salvate, chiar dacă, și datorită apărării ploieștene, nu i s-a aruncat prea des la poartă. Ea a păzit poarta „bufnițelor” întreaga ­primă parte, în timp ce Paraschiv și Abed-Kader au apărut în teren după pauză.
De apreciat este și modul în care echipa a știut să gestioneze numeroasele perioade de superioritate și inferioritate numerică oferite prin „generozitatea” cuplului de arbitri recent promovat la prima ligă, Evghin Ali – Florin Mihordea, un cuplu care a condus „la sânge” în special primul mitan. În etapa următoare, Activ Prahova va juca la Slobozia, împotriva unei contracandidate la calificarea în turneul final și, implicit, la promovarea în Liga Florilor.

Activ Prahova Ploiești – CSU Neptun Constanţa 39-17 (18-8)
Activ Prahova: Emanuela Ivașcu (5 intervenții), Sara Abed-Kader (3), Ioana Paraschiv (2) – Bianca Berbece (6 goluri), Mara Arvatu (6 / 2 din „7 metri”), Roxana Beșleagă (6 / 2), Gabriela Vrabie (5 / 1), Cătălina Sava (5), Anamaria Dumitrașcu (3), Diana Fînaru (2), Cristiana Florea (2), Florina Popescu (1 / 1), Andreea Taivan (1), Diana Andrița (1), Ștefania Epureanu (1). Antrenori: Dragoș Dobrescu, Robert Comendant, Alina Dumitru.