V. Stoica

Locuitorii din comuna Aluniș au fost martorii unuia dintre cele mai mari incendii produse pe raza localității în ultimii ani. Vâlvătaia ar fi fost provocată, iar polițiștii fac acum cercetări pentru distrugere și vătămare corporală din culpă, după ce patru locuințe, șase anexe gospodărești și un autoturism au fost afectate de flăcări, iar mai multe persoane au avut de suferit din cauza incendiului.
Zeci de pompieri au acționat pentru stingerea flăcărilor care mistuiau deja două case la sosirea echipajelor. Potrivit ISU Prahova, ardeau generalizat două locuințe, un fânar și un autoturism, 23 de subofițeri cu patru autospeciale de stingere au fost mobilizate la fața locului, unde a fost găsit un bărbat care a suferit arsuri de gradele I, II și III la nivelul feței, toracelui și al membrelor superioare. Acesta a fost asistat medical de către un echipaj SAJ și ulterior transportat cu ambulanța SAJ către Ploiești, pe traseu victima urmând să fie preluată de către echipajul de Terapie Intensivă Mobilă.
Incendiul a fost lichidat după aproape trei ore de luptă cu flăcările, în jurul orei 20.00, bilanțul fiind unul sumbru: au fost afectate patru locuințe, 6 anexe și un autoturism, o suprafață totală de aproximativ 500 mp. De asemenea, au fost asistate medical cinci persoane – trei cu atac de panică, una intoxicată cu fum și un bărbat în vârstă de 53 ani cu arsuri pe 20% din suprafața corpului, care a fost transportat la UPU Ploiești. Celelalte victime au refuzat transportul la spital.
Pe de altă parte, polițiștii prahoveni au deschis dosar penal pentru distrugere și vătămare corporală din culpă după incendiul care a mistuit mai multe locuințe din comuna din Aluniș.
„Echipajele de pompieri sosite la fața locului au procedat la stingerea incendiului, din primele verificări reieșind faptul că acesta ar fi fost provocat.
În urma incendiului, proprietarul primului imobil, un bărbat în vârstă de 58 de ani, a suferit mai multe arsuri, fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. La acest moment polițiștii efectuează cercetări în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care a izbucnit incendiul, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și vătămare corporală din culpă”, a precizat și IPJ Prahova.