V. Stoica

Expresia ”Ce-i lipsește chelului? Tichie de mărgăritar!” este și va rămâne valabilă probabil mult timp pe plaiurile mioritice. Mai ales când este vorba despre cheltuirea banilor publici!
În timp ce multe localități din județul Prahova au probleme cu fondurile necesare funcționării instituțiilor publice, un exemplu fiind centrul medico-social de la Boldești-Scăeni, Consiliul Județean Prahova aruncă banii pe studii de fezabilitate destinate înființării de piste pentru biciclete pe ”drumul lui Bachus”!
Miercuri, 13 septembrie, suplimentar pe ordinea de zi a ședinței extraordinare, de îndată (la care, ca de obicei, președintele Iulian Dumitrescu nu a fost prezent în sală) a fost introdus și punctul referitor la aprobarea studiului de fezabilitate destinat înființării de piste de biciclete în zona vini-viticolă a localităților de deal ale județului Prahova, plus aprobarea contribuției financiare a Județului Prahova în sumă de 4.762.220 lei, reprezentând cheltuielile care nu sunt finanțate din Fondul pentru mediu.
De altfel, în 29 decembrie 2022, Consiliul Județean Prahova a încheiat prin atribuire directă un contract cu firma MBI SELF Project pentru realizarea studiului de fezabilitate care a fost supus aprobării în cadrul ședinței de miercuri. Un contract în valoare de 197.000 de lei fără TVA, respectiv aproape 40.000 de euro fără TVA, ceea ce înseamnă că o singură pagină din cele 40 ale SF-ul pus pe hârtie costă nici mai mult, nici mai puțin de… 1.000 de euro!
Consilierul județean Rareș Enescu (PSD) a anunțat în cadrul ședinței desfășurate miercuri după-amiază că grupul consilierilor PSD-PUSL nu va vota acest proiect de hotărâre, din moment ce există unități administrativ-teritoriale care au nevoie de fonduri pentru funcționare, iar altele au solicitat parteneriate în vederea susținerii investițiilor locale sau a cheltuielilor unor instituții, cum este cazul Unității de Asistență Medico-Socială Boldești-Scăeni.
”Localitățile care suferă pentru banii de funcționare trebuie ajutate”, a mai precizat consilierul județean Rareș Enescu, în cadrul ședinței. Însă, deși grupul PSD-PUSL a votat împotriva proiectului, acesta a fost aprobat, prin votul celorlalți consilieri județeni.