V. S.

Serviciul de Ambulanță Județean Prahova a primit, săptămâna trecută, cinci autospeciale noi, de tip A2, din cele 122 recepționate la nivel național de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Potrivit reprezentanților SAJ Prahova, ambulanțele vor fi utilizate pentru transportul mai multor pacienți pe targă și scaune, acestea fiind dotate cu truse de urgență de bază care includ oxigen și defibrilator semiautomat. Aceste a1mbulanțe vin în completarea celor cinci autospeciale A2 existente la nivelul SAJ Prahova, primite în anul 2020.
În primele luni ale acestui an, la nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență s-a întrunit o comisie de specialiști care a urmărit revizuirea specificațiilor tehnice pentru ambulanțele care vor fi achiziționate, astfel încât dotarea acestora să fie în conformitate cu toate evoluțiile tehnicii și a tehnologiilor medicale actuale.
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, desemnat ca unitate de achiziții centralizate pentru ambulanțe, a semnat la începutul acestui an un contract subsecvent pentru achiziția a 122 de ambulanțe de tip A, destinate Serviciilor Publice de Ambulanță.
Această achiziție, din fonduri europene, este parte a Programului Operațional Regional 2014-2020 – Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențe medicale – Regiunile Nord-Est, Sud-Est, Sud, Sud-Vest, Vest, Nord-Vest, Centru. Valoarea totală, conform contractului de furnizare (cu TVA) este de 28.544.577,31 lei.