La mai bine de două săptămâni de la ultima apariție oficială, echipa petrolistă revine pe teren pentru un meci în Superliga. În această seară, de la ora 21.30, Petrolul o va întâlni, în deplasare, pe CFR Cluj, într-un joc contând pentru etapa a 9-a a campionatului.
Neînvinsă de cinci etape, trupa lui Florin Pîrvu este pregătită să facă un meci mare și în fieful CFR-ului, gruparea care, ani buni, a dominat fotbalul românesc. „CFR a fost ani de-a rândul campioană și, deși a făcut ceva modificări la nivelul lotului și al băncii tehnice după ce a pierdut trofeul, rămâne o echipă foarte puternică și se va bate, cu siguranță, pentru câștigarea titlului și în acest sezon. Suntem pregătiți, ne-am antrenat foarte bine în această pauză competițională, trebuie să fim motivați și gata de luptă. Așa cum am spus de fiecare dată, avem mentalitate de învingători, așa că mergem la Cluj să ne batem pentru puncte”, a spus Florin Pîrvu, vorbind despre duelul de luni seară.
Încrezător în șansele „lupilor” este și fundașul central Bart Meijers, devenit, deja, unul dintre „veteranii” echipei noastre, în condițiile în care se află la cel de-al treilea sezon în tricoul Petrolului. „Va fi un meci dificil, dar nu imposibil. Ne-am pregătit bine în aceste săptămâni, suntem încrezători, formăm un grup bun și trebuie să ne luptăm pentru un rezultat bun. Dar, trebuie să fim concentrați, pentru că au mulți jucatori buni, rapizi, care pot înscrie cu ușurință. Însă, repet, dacă suntem atenți, nimic nu va fi imposibil”, a afirmat Meijers.
Pentru meciul de la Cluj, petroliștii nu vor putea conta pe Zoran Petrovic, atacantul muntenegrean acuzând unele probleme medicale, dar vor reintra în lot Jefferson și Diomande.
Partida, ce va începe la ora 21.30, va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Istvan Kovacs (Carei – Satu Mare) – Vasile Marinescu (București) și Ovidiu Artene (Vaslui). Rezervă: Rareș George Vidican (Satu Mare). Arbitru VAR: Horia Gabriel Mladinovici (București). Arbitru AVAR: Ovidiu Robu (Chitila – Ilfov). Observatori: Eduard Dumitrescu (Pitești) și Ioan Bogdan (Arad). Să spunem că Istvan Kovacs este mutat în Cluj de ceva timp? O fi având treabă acasă, de a primit o asemenea delegare! S-o fi gândind CCA-ul să facă și ceva ”economie” la cheltuielile de transport? Oare nu era bine să se evite ”interpretările”?

Vraciu, ultimul semnat

FC Petrolul Ploiești a oficializat și transferul tânărului jucător David Andrei Vraciu, înțelegerea urmând să se întindă până în 2025.
În vârstă de 21 de ani, David Vraciu vine din Spania, acolo unde a început fotbalul la Academia lui CF Barcelona, pentru ca mai apoi, timp de 6 ani, să se formeze, ca junior, la Real Madrid. A continuat, din 2016, la Academia unui alt club important, CF Valencia, iar, ulterior, a evoluat pentru Almeria U19 și, ultima dată, UD Almeria B. Cu selecții la loturile naționale „U16” și „U17”, David Vraciu va completa, astfel, grupul jucătorilor „under” din lotul echipei ploieștene.