V. Stoica

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București a publicat rezultatele concursului organizat în această lună pentru admiterea la Facultatea de Moașe și Asistență Medicală – Extensia Ploiești, unde au fost puse la dispoziția celor interesați 30 de locuri la buget și 20 de locuri cu taxă, cu o durată a studiilor de patru ani și 240 de credite. Trebuie precizat că pentru ”extensia” de la Ploiești s-a organizat concurs de admitere separat.
Pentru cele 30 de locuri de la Buget, s-au înscris 83 de candidați, primul pe lista admișilor obținând 76 de puncte (cu nota 9,50 la disciplina obligatorie și 9.18 la Bac), iar ultimul a obținut 50 de puncte, cu nota 6,25 la disciplina obligatorie și 7.13 la Bac).
Primul pe lista celor 53 de respinși s-a aflat un candidat cu 49 de puncte, care a obținut nota 6.13 la disciplina obligatorie și 9,29 la Bac, ultimul respins a fost cu doar 26 de puncte (cu nota 3,25 și 6,33 la Bac). Unul dintre cei 83 de înscriși a absentat de la concurs. Au mai fost și cinci candidați la a II-a facultate cu taxă AMG – Extensia Ploiești, dintre care doar trei admiși.
Pe 19 și 20 septembrie, sunt programate confirmarea locului la buget și depunerea cererilor pentru un loc cu taxă, urmând ca pe 21 septembrie să fie afișate rezultatele cererilor, iar după achitarea a jumătate din taxa anuală (care este de 8.000 de lei pentru ”extensia” de la Ploiești), pe 25 septembrie să fie afișată lista celor admiși cu taxă.
La finalul lunii iunie, președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, anunța că din toamnă vor veni la Ploiești primii 50 de studenți, pentru care se va organiza ”examen separat”. ”După un an de provizorat, dacă vom îndeplini condițiile, sperăm ca în anul următor să avem mai mulți studenți în Ploiești”, a mai precizat atunci președintele CJ Prahova.