V. S.

Magistrații Judecătoriei Ploiești au decis condamnarea la un an și zece luni de închisoare, cu suspendare și pe un termen de supraveghere de doi ani, pentru purtare abuzivă, a unui ploieștean care a fost angajat ca agent de securitate la Gara de Sud din Ploiești, după ce, în anul 2021, a agresat verbal și fizic un bărbat și o femeie aflați în sala caselor de bilete din incinta stației CFR.
Bărbatul condamnat în primă instanță are dreptul să atace sentința magistraților Judecătoriei Ploiești, care au impus și unele măsuri, printre care și obligația de a presta muncă în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile ”în afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă”, la S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti S.R.L. sau Administraţia Parcului Memorial “Constantin Stere”.
În primăvara anului 2021, mai precis în luna martie, agentul de securitate a avut o altercație cu un bărbat în sala caselor de bilete a Gării de Sud din Ploiești, adresându-i injurii și lovindu-l pe bărbatul care ar fi încercat să caute monede în tonomatele din incinta respectivă. Agentul a scos și tomfa, cu care l-a amenințat pe bărbat și cu care se pare că l-ar fi și lovit în zona feței, după care l-a îmbrâncit pe omul îngrozit în afara gării.
Câteva luni mai târziu, în iunie 2021, același agent de securitate a avut un comportament similar și față de o femeie care l-a deranjat că a stat prea multe ore în sala caselor de bilete. Și în acest caz, de față cu martori, paznicul a avut un comportament agresiv față de femeie, pe care a îmbrâncit-o ca să iasă din sala caselor de bilete. Doi tineri i-au sărit în ajutor femeii și astfel a fost lăsată în pace.
”În drept, faptele inculpatului, care 1. la data de 20.03.2021, în jurul orei 08:00, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în calitate de agent de securitate în cadrul (…) – punct de lucru stația CF Ploiești Sud, în incinta stației CF susmenționate, respectiv în holul caselor de bilete, a lovit în zona feței și a corpului pe persoana vătămată, totodată adresându-i acestuia expresii și cuvinte jignitoare, 2. la data de 12.06.2021, în jurul orei 16.50, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în calitate de agent de securitate în cadrul (…) – punct de lucru stația CF Ploiești Sud, în incinta stației CF susmenționate, respectiv în holul caselor de bilete, a agresat fizic pe numita (…) lovind-o cu palmele în zona feței, trăgând de ea şi îmbrâncind-o, încercând să o scoată cu forța din holul caselor de bilete către ieșirea din gară spre peron, întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor de „Purtare abuzivă”, faptă prev. de art. 296 alin.1 și 2 C.pen. raportat la art.193 alin.2 C.pen. şi „Purtare abuzivă”, faptă prev. de art. 296 alin.1 și 2 C.pen. raportat la art.193 alin.1 C.pen., ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 C. pen”, au arătat magistrații în motivarea sentinței date, conform portalului rejust.ro.
În ambele cazuri, agentul a recunoscut, cel puțin parțial, faptele de care a fost acuzat. Acum are posibilitatea să atace sentința dată de Judecătoria Ploiești.