Violeta Stoica

”Dăruiește românește”, programul guvernamental de promovare a produselor românești sănătoase și de bună calitate – destinat sprijinirii fermierilor și procesatorilor români, dar și consumatorilor – a fost lansat, ieri, și în județul Prahova, unde un fermier din județul Olt a donat câteva tone de pepeni proaspeți și dulci care vor ajunge în zeci de cămine de bătrâni și de copii din Prahova, atât cele din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, cât și din mediul privat.

În prezența lui Daniel Botănoiu, consilier de stat în Cancelaria premierului Marcel Ciolacu, și a prefectului județului Prahova, Virgiliu Nanu, producătorul de pepeni venit din județul Olt a precizat că astfel de programe guvernamentale îi ajută pe fermierii români să-și promoveze produsele, prin astfel de donații, cu precizarea că toate mărfurile sunt verificate și certificate înainte de a ajunge la destinatarii din centre de bătrâni, din centre de copii sau din familii defavorizate.
”Sunt încântat că astăzi avem posibilitatea de a duce la următorul nivel o campanie mai veche, inițiată de domnul ministru Radu Oprea, putând astfel să promovăm producătorii autohtoni. Programul despre care vorbim acum este unul care cu certitudine va aduce beneficii multiple, având ca scop principal promovarea calității produselor românești în rândurile tuturor cetățenilor, care se vor bucura descoperind gusturile de altădată”, a declarat prefectul Virgiliu Nanu, prezent la depozitul de produse alimentare din Ploiești, de unde vor pleca pepenii de Olt către centrele sociale care au acceptat donația.


Astfel, 4.000 de kilograme de pepeni (producție 100% românească) vor fi donate către centre rezidențiale pentru persoane vârstnice, centre rezidențiale pentru persoane adulte aflate în dificultate și centre rezidențiale pentru copii, fiind vizat un număr de aproximativ 1.750 de beneficiari. Dintre aceștia, peste 1.000 de beneficiari aparțin celor 24 de centre gestionate de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova.
Campania “Dăruiește românește” a fost gândită pentru conștientizarea și promovarea reîntoarcerii la consumul de produse românești sănătoase și de foarte bună calitate, care vine atât în sprijinul consumatorilor, cât și al fermierilor și al procesatorilor români.