Patru dintre sportivii secţiei de baschet a CSM Ploieşti se află la Szolnok (Ungaria), acolo unde participă cu naţionalele „U17” ale României la calificările pentru Campionatul European „3×3”! Este vorba despre George Angelian, care face parte din lotul masculin alături de Mihnea Vlaicu Popa (Ştiinţa Bucureşti), Denis Bădălău (Olimpia Milano) şi Mihnea Andrei Ilie (CSU ASE Bucureşti), şi despre Daria Tănase, Agnes Zane şi Karina Munteanu, care formează, alături de Greta Nemes (BEAC Ujbuda), lotul „tricolor” feminin.
Primele două formaţii clasate în cele patru grupe ale turneului se califică în sferturile de finală ale competiţiei, fază în care Grupa B se încrucişează cu Grupa D (Serbia, Olanda, Danemarca). Cele patru echipe care trec de sferturi şi acced în semifinale se califică pentru Campionatul European „U17”, existând şi un al 5-lea loc disponibil pentru formaţia ce va câştiga meciurile de clasament din zona 5-8 (semifinale şi finală).
Fetele sunt ca și calificate în „sferturi”, iar în faza următoare, Grupa D se încrucişează cu Grupa B (Olanda, Ungaria, Bulgaria), sistemul de calificare fiind acelaşi ca şi în cazul băieţilor (acced cele 4 semifinaliste + echipa de pe locul al 5-lea).