V. Stoica

Inspectoratul Școlar Județean Prahova deschide, astăzi, ofertele depuse de firmele interesate să participe la licitația pentru achiziția a 5.467 de pachete de rechizite școlare pentru anul școlar 2023/2024, un contract a cărui valoare este estimată la 317.910 lei fără TVA.
În conformitate cu legea, se acordă rechizite şcolare elevilor care sunt înscrişi în învăţământul de stat, primar şi gimnazial, la cursuri de zi şi care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară.
Conform unui ordin al ministrului Educației, pentru anul școlar 2023/2024, a crescut valoarea maximă a fiecărui pachet de rechizite şcolare, astfel: 65 lei/pachet/elev din învăţământul primar (clasa pregătitoare, clasa I- a, clasele II-IV; preț cu TVA inclus) și 75 lei/pachet/elev din învăţământul gimnazial (clasele V-VII şi clasa a VIII-a; preț cu TVA inclus). Anul trecut, valoarea pachetelor era de 25, respectiv 35 de lei.
În Prahova, numărul pachetelor de rechizite școlare este următorul: pentru clasa pregătitoare- 653 pachete, care cuprind ghiozdan, caiete, creioane, penare, acuarele și altele; pentru clasa I – 705 pachete cu rechizite similare, 1811 pachete pentru clasele a II-a, a III-a şi a IV-a, cu rechizite specifice fiecărei clase, 1766 de pachete de rechizite şcolare pentru clasele a V-a, a VI-a şi a VII-a și 532 de pachete cu rechizite şcolare pentru clasa a VIII-a.
Conform documentației, livrarea pachetelor se va face până la data de 15 septembrie, în unitățile școlare din județul Prahova, în funcție de cererile depuse de fiecare școală.