V. Stoica

În plină acțiune de controale în centrele rezidențiale pentru persoane vârstnice, cu dizabilități sau pentru copii, la Centrul de recuperare neuropsihiatrică din Călinești – comuna Florești a apărut un nou scandal. În baza unor imagini furnizate de către mass-media, Inspectoratul de Poliție al Județului Prahova a informat, miercuri seară, că în prezent este în derulare o anchetă privind un caz de agresiune care s-ar fi petrecut între două persoane internate în centrul respectiv. ”În baza informațiilor deținute, dar și în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că imaginile sunt din cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din comuna Florești. Totodată, în urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că atât bărbatul de 40 de ani, dar și femeia de 50 de ani sunt beneficiari ai centrului în cauză. Astfel, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Florești s-au sesizat din oficiu în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe. La acest moment polițiștii efectuează verificări complexe în vederea stabilirii situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun”, a transmis Poliția Prahova.
În acest centru de tip rezidenţial, care aparține Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, sunt internate, pe perioadă nedeterminată, persoane adulte cu grad de handicap grav, accentuat sau mediu, pentru care Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap a emis decizia de internare.
Cu câteva luni în urmă, la centrul de la Călinești au apărut mai multe cazuri de râie în rândul persoanelor internate, iar un caz mult mai grav s-a petrecut în urmă cu doi ani, când unul dintre pacienți a murit după ce ar fi fost lovit de către unul dintre angajații centrului.