În această dimineață  de miercuri, 5 iulie a.c.,  ANM a lansat atenţionări nowcasting ANM de ceaţă şi vijelii,  valabile pentru judeţele Prahova, Dâmboviţa, Constanţa până la ora 12:00.

Printre ele se numără şi un Cod roşu  de ploi torenţiale, prognozat pentru localităţi din Prahova.

*Cod roşu, Valabil de la: 05-07-2023 ora 10:05 până la: 05-07-2023 ora 11:30

În zona: Județul Prahova: Câmpina, Breaza, Filipeștii de Pădure, Filipeștii de Târg, Brebu, Florești, Telega, Măgureni, Bănești, Poiana Câmpina, Provița de Jos, Provița de Sus.

Se vor semnala: averse torențiale care vor acumula peste 40…50 l/mp. În zona avertizată s-au acumulat cantități de apă de peste 50…60 l/mp.

*Valabil de la: 05-07-2023 ora 10:00 până la: 05-07-2023 ora 12:00

În zona: Județul Prahova: Câmpina, Băicoi, Breaza, Sinaia, Comarnic, Bușteni, Filipeștii de Pădure, Ariceștii Rahtivani, Filipeștii de Târg, Brebu, Florești, Vărbilău, Valea Doftanei, Telega, Măgureni, Scorțeni, Bănești, Poiana Câmpina, Cornu, Azuga, Aluniș, Șotrile, Bertea, Provița de Jos, Provița de Sus, Ștefești, Adunați, Secăria, Cosminele, Talea.

În acest context, ISU Prahova recomandă: Evitați deplasările pe durata avertizării meteorologice.În situația manifestării vântului puternic, întrerupeți orice activitate desfășurată în aer liber și adăpostiți-vă în imobile sau spaţii închise, care să vă asigure protecţia; Dacă este necesară evacuarea, mergeți imediat spre o zonă înaltă din apropiere, precizată de autorităţi.Dacă ați fost surprins de viitură, urcați în părţile de sus ale locuinţei sau pe acoperiş, până la sosirea echipelor de salvare.În cazul în care mai aveți timp, mutați obiectele importante la etajele superioare ale locuinței. Decuplați întrerupătorul general de energie electrică. Scoateți aparatele electrice din priză.Nu atingeți echipamentele electrice dacă  sunteți ud ori stați în apă. Întrerupeți instalațiile de alimentare cu apă şi gaze.Încuiați uşile casei şi protejați ferestrele pentru a nu fi sparte de vânturi puternice, de curenţii de apă sau de obiectele duse de curenţii de apă. Evacuați animalele şi bunurile de valoare în locuri sigure (de refugiu), dinainte stabilite.