V. Stoica

La un an și două luni de la începerea lucrărilor, așa arată acum pasarela metalică în valoare de peste 320.000 de lei (circa 64.000 de euro), aflată în dreptul străzii Neajlov din Ploiești.
Deși lucrările, demarate în primăvara anului 2022, ar fi trebuit finalizate înainte de venirea iernii aceluiași an, abia acum se poate spune că oamenii care locuiesc în zona străzilor Cornățel și Apelor au posibilitatea de a folosi această nouă structură și să nu mai treacă prin albia pârâului Dâmbu. Însă, la valoarea actualizată anul trecut a acestui podeț metalic de numai câțiva metri, valoare care a crescut substanțial ca urmare a modificării soluției tehnice solicitate de Apele Române, așteptările au fost altele.

Cu toate acestea, totul pare pe dos: la un capăt al pasarelei, cel aflat pe malul Dâmbului de pe marginea străzii Apelor, există o rampă – probabil destinată persoanelor cu dizabilități.
Însă riscul de a se produce accidente este extrem de crescut, dat fiind că acea rampă, a cărei înălțime este de circa un metru la capătul pasarelei, nu este mărginită de o mână curentă, de o balustradă! La capătul opus, spre Cornățel, nu mai există nicio rampă, coborârea de pe pasarelă fiind bruscă și denivelată în două locuri, ceea ce ar face imposibil accesul unei persoane aflată în scaun cu rotile.

Ca să nu mai vorbim despre butucii din lemn rămași de la tăierea plopilor – și ei pericole publice – de pe marginea străzii Cornățel… Reprezentanții Primăriei Ploiești sunt obligați să solicite constructorului acestei structuri care nu are nimic de-a face cu siguranța circulației sau pur și simplu a cetățenilor să realizeze lucrări suplimentare de remediere a aberațiilor existente în acest moment.