F. T.

Potrivit unui comunicat al ISU Prahova, în perioada 1-20 iulie 2023, „pompierii militari prahoveni au asigurat intervenția eficientă pentru stingerea a peste 25 de incendii de vegetație uscată, culturi agricole și miriște”.
În acest context, reprezentanţii pompierilor prahoveni mai precizează: Având în vedere că, până în acest moment, luna iulie a fost caracterizată prin fenomene de caniculă, fiind înregistrate temperaturi extrem de crescute, ceea ce favorizează producerea incendiilor de vegetație uscată, amintim cetățenilor să respecte câteva măsuri esențiale pentru a preveni acest risc: NU utilizați focul deschis pe timp de secetă sau caniculă; NU utilizați focul deschis pe timp de vânt; NU aruncați la întâmplare resturile de țigări; Informați-vă și respectați măsurile autorităților pe linia prevenirii incendiilor; Anunțați în cel mai scurt timp orice început de incendiu pe care îl observați, la numărul unic pentru apeluri de urgență 112; În cazul unui incendiu, NU vă deplasați prin perdeaua de fum generată. Fumul poate fi toxic și reduce vizibilitatea, punându-vă în pericol. Încercați să vă păstrați calmul și evacuați zona în siguranță.
De asemenea, reamintim cetățenilor că arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă şi se sancționează contravențional cu amendă cuprinsă între 7.500 și 15.000 lei”.

Foto: ISU Prahova