Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Mănăstirii Turnu, „în dimineaţa zilei de 6 iunie 2023, în jurul orei 3:30, la Mănăstirea Turnu din Târgșoru Vechi, județul Prahova, a izbucnit un incendiu. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova a răspuns cu promptitudine, trimițând inițial la fața locului cinci autospeciale de stingere și alte utilaje și echipaje necesare.
Conform raportului ISU, incendiul se manifesta la etajul 1 al corpului Stăreție și se propaga cu repeziciune la acoperișul clădirii corpului chilii, mare parte din construcție fiind din lemn. La sosirea primelor echipaje ISU Prahova, cei 10 călugări se evacuaseră și acționau cu mijloace de primă intervenție. Forţele de ordine au fost suplimentate, la locul incendiului intervenind peste 45 de salvatori, un total de 8 autospeciale și două autoscări.
(…) Biserica din incinta Mănăstirii, ctitorită de Vlad Țepeș în urmă cu peste 560 de ani a rămas intactă, fapt pentru care mulțumim ISU Prahova pentru intervenție și mobilizarea ca incendiul să nu se extindă la alte dependințe. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Cauzele incendiului nu sunt cunoscute cu exactitate.
Lumânărarul se află în afara incintei curții Mănăstirii. Valoarea pagubelor încă nu a fost estimată.
Pentru cei care doresc să contribuie la refacerea clădirii de chilii, donații se pot face în contul RON, RO64CECEPH0136RON0231158 deschis la CEC BANK, titular Mănăstirea Turnu.
Slavă Domnului pentru toate!
Părintele Stareţ Protosinghel Valentin Mîţu”