Având în vedere faptul că în fiecare an, în ziua de 26 iunie, se marchează „Ziua internațională de luptă împotriva consumului de droguri”, polițiștii de prevenire, împreună cu cei ai Biroului Siguranță Școlară și cu specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Prahova au desfășurat mai multe activități preventive, cu copiii din Parcul „Constantin Stere” din Bucov și din Parcul din zona Sălii Sporturilor Olimpia din Ploiești.
Potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, „tinerii au putut experimenta comportamente specifice cu ajutorul dispozitivelor speciale care simulează consumul de alcool pe timp de zi și de noapte, precum și consumul de droguri. Totodată, participanții s-au familiarizat atât cu noțiuni de educație juridică privind răspunderea contravențională și penală a minorilor, cât și despre ceea ce sunt infracțiunile , fiindu-le prezentate și exemple concrete întâlnite în practica judiciară, adaptate vârstei.

Activitățile de prevenire a consumului de substanțe nocive vor continua pe toată perioada vacanței de vară, prevenirea și combaterea consumului de substanțe interzise reprezentând reale interese pentru activitatea polițiștilor prahoveni».