49 de absolvenți de clasa a VIII-a au șansa de a învăța meseria de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze și de a beneficia de burse lunare de până la 1.050 lei. Toate acestea prin programul „Energie pentru meseria mea”, derulat de ENGIE Romania în parteneriat cu Liceul Tehnologic Energetic “Elie Radu” din Ploiești și cu Colegiul Tehnic “Mihai Bravu” din București.
Cu o investiție de 2.640.000 de lei în programul de învățământ profesional în sistem dual, ENGIE Romania lansează o nouă ediție a programului, în anul școlar 2023-2024. Timp de trei ani, elevii îmbină teoria cu practica și au multiple beneficii. La finalul studiilor, au oportunitatea de a se angaja în cadrul filialelor companiei, la Distrigaz Sud Rețele și ENGIE Servicii. Cei interesați pot afla mai multe pe engie.ro sau la numărul de telefon 0758.026.111
Elevii au avantaje financiare de până la 1.050 de lei lunar.
Elevii care optează pentru programul de învățământ profesional în sistem dual “Energie pentru meseria mea” se bucură de avantaje financiare multiple, de până la 1.050 de lei lunar. Suplimentar față de bursa lunară acordată de statul român, în valoare de 200 de lei, ENGIE Romania oferă:
- Bursă lunară în valoare de 500 de lei;
- Bursă de merit în valoare de 200 de lei, în funcție de rezultatele școlare;
- Supliment de 150 de lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport pre-urban sau a cazării în regim de semi-internat.
Pe lângă avantajele financiare, elevii beneficiază de:
- Masă de prânz pe toată durata practicii;
- Condiții excelente de practică, sub îndrumarea mentorilor cu experiență;
- Certificarea de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze;
- Oportunitatea de a se angaja în cadrul uneia dintre filialele companiei, Distrigaz Sud Rețele și ENGIE Servicii, la finalul celor trei ani de studii.
ENGIE Romania a lansat prima ediție a programului de învățământ profesional în sistem dual, “Energie pentru meseria mea”, în anul 2018, pregătind până în prezent 215 elevi, din București, Brașov, Galați și Constanța să obțină calificarea de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaz. Primele două generații de elevi au obținut deja certificarea de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, 114 din cei 115 absolvenți angajându-se în cadrul celor două filiale, Distrigaz Sud Rețele și ENGIE Servicii. ENGIE Romania a investit pe parcursul celor 5 ani de derulare a proiectului de învățământ dual aproximativ 11.000.000 de lei pentru calificarea celor 264 de elevi.
(P)