V. S.

Recent, am prezentat starea în care ajung, ca urmare a vandalizării, refugiile destinate celor care utilizează mijloacele de transport în comun ale TCE Ploiești. Unul dintre cazurile menționate atunci era cel al copertinei din plexiglas devastată și ruptă în bucăți de personaje care n-au nimic de-a face cu civilizația, din stația Mihai Bravu a traseului 5.
Primăria Ploiești a transmis un punct de vedere referitor la cele semnalate: ”Reprezentanții SC Transport Călători Express SA Ploiești se ocupă, cu regularitate, de remedierea tuturor deteriorărilor din stațiile mijloacelor de transport în comun din Ploiești (copertine, băncuțe etc.), pe care anumiți cetățeni, certați cu cele mai elementare norme ale eticii, le provoacă. În majoritatea cazurilor, însă, este nevoie de înlocuirea anumitor componente deoarece, adeseori, nu se mai poate recupera nimic din cauza vandalizărilor repetate. Aceste fapte reprobabile antrenează, în schimb, cheltuieli financiare considerabile, pe care societatea de transport public local este nevoită să le suporte, periodic”.
În privința reacției și activităților Poliției Locale Ploiești în privința combaterii vandalismului pe străzile din Ploiești, reprezentanții municipalității transmit că ”în vederea preîntâmpinării unor astfel de situații, reprezentanții Biroului de Ordine Publică, din cadrul Poliției Locale Ploiești, acționează în scopul prevenirii acestor vandalizări, prin sancționarea contravențională a persoanelor care săvârșesc astfel de fapte”.
De la apariția imaginilor cu starea refugiului din stația terminus, din cartierul Mihai Bravu, a traseului 5 au survenit unele schimbări: a fost decupată cu totul partea ruptă în bucăți a plexiglasului.