*Un bărbat care  a suferit arsuri de gradul 3 şi 4 – transportat  cu elicopterul SMURD la Spitalul Floreasca

Fl. Tănăsescu

În  această după-amiază  de  1 Mai,  pompierii prahoveni au fost solicitaţi să intervină la Rafinăria Petrobrazi,  pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă.

După cum au precizat reprezentanţii  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU)  „Șerban Cantacuzino” Prahova, într-un prim comunicat de presă,  „în această după- amiază, în incinta unui operator economic de pe raza comunei  Brazi s-a produs un eveniment care, inițial, nu a presupus intervenția serviciilor profesioniste pentru situații de urgență. Evenimentul a fost gestionat de personalul specializat din cadrul operatorului economic.

Ulterior, am fost solicitați pentru acordarea asistenței medicale de urgență unor persoane implicate în eveniment. Pentru gestionarea operativă a evenimentului au fost alocate o unitate de terapie intensivă mobilă SMURD U-TIM și două ambulanțe SAJ.

Totodată, la locul evenimentului se deplasează și elicopterul SMURD”.

Ulterior,  ISU Prahova a revenit cu precizarea că sunt trei victime rezultate în  urma producerii unui incendiu la Rafinăria Petrobrazi, dintre care un bărbat  în vârstă de 59 de ani( cu arsuri de gradul 3  şi 4 pe aproximativ 65 la sută  din suprafaţá corporală),  un altul de 55 de ani ( arsuri de gradul 2 şi 3 pe aproximativ 15 la sută din suprafaţa corporală), iar  o a treia victimă, cu traumatism membru inferior stâng.  Acesta din urmă refuză transportul  la spital.

Victimele au rezultat în urma producerii unui incendiu, iar  bărbatul cu 65 la sută arsuri pe corp va fi transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Floreasca.

Potrivit reprezentanţílor  IPJ Prahova,  în urma  incidentului, „cercetările sunt continuate de către poliţişti pentru stabilirea  împrejurărilor în care  s-a produs evenimentul,  în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.”