Polițiștii Biroului de Siguranță Școlară, cei ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Prahova, împreună cu reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Prahova și din cadrul Agenţiei Naționale Împotriva Traficului de Persoane au susținut, deja, în cadrul campaniei «Săptămâna Prevenirii Criminalităţii», activităţi în șase unități de învățământ din Ploiești.
În acest context, reprezentanţii poliţiei prahovene precizează că “dezbaterile au avut ca scop informarea privind problematica faptelor comise cu violență, recunoașterea diferitelor forme de violență (fizică, verbală, sexuală, psihologică), cauzele generatoare, formele de manifestare ale faptelor comise cu violență, modalităţile de gestionare a situaţiilor conflictuale şi prevederile legislative ce reglementează acest segment de criminalitate.
Totodată, polițiștii au urmărit să sporească și nivelul de informare, sensibilizare și conștientizare cu privire la efectele medico-psiho-sociale ale consumului și dependenței de droguri, precum și despre abordarea unui stil de viață responsabil prin care să fie prevenite abaterile de la normele sociale (delincvența juvenilă) și promovate stilurile de viață sănătoasă în rândul adolescenților și tinerilor».
Polițiștii prahoveni vor continua activitățile informativ-preventive pe parcursul întregii săptămâni, în contextul în care, reamintim, în perioada 22-26 mai, la nivel naţional se derulează activităţi informativ- educative, circumscrise «Săptămânii Prevenirii Criminalităţii». (Foto: IPJ Prahova)