V. S.

Elevii și cadrele didactice de la Școala Berceni – structura Corlătești sunt implicați, în aceste zile, în organizarea evenimentelor dedicate programului ”Săptămâna Verde”. O săptămână în care elevii participă la o serie de activități educaționale privind protecția mediului, cu tot ceea ce înseamnă acest lucru: plantări de flori și arbuști, dezbateri pe teme de ecologie, vizite la muzee și grădini zoologice, drumeții și altele.
”Săptămâna Verde” a debutat, la Școala Berceni – structura Corlătești, cu o acțiune a elevilor de clasa a V-a de plantare de flori și amenajarea spațiului verde de lângă unitatea de învățământ (coordonată de prof. Andreea Tănăsescu, în colaborare cu prof. Cătălin Mocanu), cu o dezbatere la care au participat elevi de clasa a VI-a, pe tema poluării și a încălzirii globale (coordonată de prof. Liliana Dragomir), cu o altă acțiune de plantare cu elevii de clasa a VII-a (coordonată de prof. Paula Bălan, în colaborare cu prof. Irina Moraru), prima zi a programului încheindu-se tot cu o acțiune de plantare de flori și amenajare a spațiului verde, a elevilor de clasa a VIII-a (coordonată de prof. Carmen Cristea).

Programul ”Săptămâna Verde” se desfășoară în perioada 27 februarie – 16 iunie 2023, fiecare unitate educațională din mediul preuniversitar având flexibilitatea să își aleagă o săptămână din această perioadă în care acoperă conținut și desfășoară activități legate de schimbări climatice și protecția mediului, înăuntru și în afara unității educaționale.