CSM Petrolul Ploieşti „U14” a încheiat Superfinala European Youth Basketball League, Conferinţa Sud, pe locul al 6-lea, după un parcurs cu o victorie şi trei înfrângeri în cele două zile ale competiţiei.
Băieţii noştri au început bine, câştigând cu 57-48 meciul susţinut în compania celor de la Miskolci EAFC, dar au pierdut, apoi, cu 67-75, partida cu Zsiros Academy, ce avea să se dovedească decisivă în stabilirea formaţiei care a mers în semifinalele turneului. A fost un meci echilibrat per ansamblu, cu suişuri şi coborâşuri în ambele tabere, fiecare dintre cele două echipe conducând la un moment dat la 12 puncte diferenţă, şi cu un final neinspirat pentru ploieșteni, în contextul în care nu au marcat niciun coş în ultimele 5 minute, din momentul în care conduceau cu 67-63.
Apoi, ultima confruntare din grupă, cu favorita Helios Suns Ljubljana, s-a dovedit o… misiune imposibilă, adversarii evoluând excelent, aşa că, după 75-102, CSM Petrolul Ploieşti a ocupat locul al 3-lea în Grupa B şi a jucat meciul de clasament pentru locurile 5-6 cu ACS Dan Dacian Bucureşti (locul al 3-lea în Grupa A).
Fără o miză reală, confruntarea cu eterna rivală din campionat a fost lipsită de încrâncenarea obişnuită, ambii antrenori alegând să ruleze loturile de jucători pe care le-au avut la dispoziţie. S-au impus bucureştenii, cu 77-59, la capătul unei partide în care parcă s-a văzut că şi-au dorit să obţină, după trei ani de aşteptări, o primă victorie în faţa băieţilor noştri.
Lotul de jucători pe care Ionuţ Ivan şi Marian Angelian l-au folosit la Superfinal este următorul: Vlad Borcan, David Iordăchescu, Ciprian Coniac, Alexandru Petre, Andrei Marcu, Ştefan Dobre, David Ilie, Darius Coman, Rareş Tudorie, Andrei Nicolae şi Filip Barbu.

Fetele, la turneul final

Echipa de baschet fete „U18” a CSM Ploieşti a câştigat și ultimele două meciuri disputate în cadrul primei faze a campionatului şi merge la Turneul Final de pe primul loc al clasamentului, cu un bilanţ de 17 victorii şi o singură înfrângere. În etapa a 10-a a Fazei I, fetele pregătite de Loredana Munteanu, Corina Savu şi Robert Munteanu au câştigat cu 79-24 meciul cu LPS Viitorul Piteşti, pentru ca apoi să se impună cu 92-44 în confruntarea cu CSŞ Unirea Iaşi. Ambele partide au avut loc în Arena de Baschet, din Bucureşti.
Lotul folosit în acest ultim turneu al Fazei I a fost următorul: Andreea Dumitru, Daria Iordăchescu, Andrada Dulhaz, Natalia Belhamra, Cristina Grigore, Dariana Păuşan, Cătălina Pîrvan, Daria Tănase, Agnes Zane, Karina Munteanu, Olivia Sandu, Ioana Savu, Alexia Apostolache şi Nazri Dănilă. Primele 8 clasate s-au calificat pentru Turneul Final al campionatului, programat să se desfăşoare în perioada 3-7 mai. CSM Ploieşti a ocupat primul loc în clasamentul Fazei I la egalitate de puncte cu ACS Dan Dacian Bucureşti, dar având avantajul coşaverajului din meciurile directe: 80-48 şi 57-63.