Calificată la turneul de baraj pentru accederea în ”spuma” handbalului feminin românesc, formaţia Activ Ploiești va avea ”viață grea”. Astfel,  Federația Română de Handbal a decis ca turneul de promovare în Liga Națională să se desfășoare în Sala Sporturilor „D. P. Colibași” din Brașov în perioada 11-14 mai, iar Corona Brașov, echipa gazdă, pornește, normal, cu statutul de mare favorită, în timp ce fetele lui Dragoș Dobrescu sunt… outsider în această ecuație.
Vor juca primele două formații clasate din cele trei grupe de Divizia A, plus două echipe de pe locurile 3 cu liniile de clasament cele mai bune. Pe lângă Corona (câștigătoarea grupei B), favorită la promovare pare și Știința București, care s-a impus în grupa A (unde a activat și Activ).
Primele două clasate la acest turneu vor activa în Liga Națională în sezonul viitor, iar pentru a ajunge acolo, fetele noastre ar trebui să depășească Slobozia (colegă de eșalon) și, apoi, chiar echipa gazdă – Corona! De precizat și că echipele de pe locurile 3 și 4 vor susține meciuri de baraj pentru promovare cu codașe din primul eșalon, dar, aici, misiunea pare a fi imposibilă, HC Zalău fiind o potențială adversară!