F. T.

În cursul săptămânii trecute, reprezentanţii Inspecţiei de Prevenire din cadrul ISU „Şerban Cantacuzino” Prahova au desfășurat 31 de activități de informare, acţiuni de control și de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la unități de cultură și centre comerciale.
„Pe timpul desfășurării acestor acțiuni – se menţionează într-un comunicat de presă al instituţiei – au fost depistate 62 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, din care 22 au fost soluționate pe timpul activităților.
Ca urmare a neregulilor constatate, personalul a aplicat un număr total de 55 de avertismente și şapte amenzi în valoare de 33.500 de lei.
Totodată, cu ocazia desfășurării controalelor, au fost organizate şapte exerciții cu 33 de persoane și 11 instruiri pe linia apărării împotriva incendiilor, la care au participat 43 de persoane.
În urma verificărilor derulate în teren, personalul specializat nu a identificat situații pentru care să fie necesară aplicarea măsurii complementare de oprire a funcționării la obiectivele verificate, din cauza încălcării grave a cerințelor de securitate.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat trei misiuni de recunoaştere în teren, la secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unde au fost verificate căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
Pe lângă acestea, au fost desfășurate 10 misiuni de asigurare a zonei la biserici, în contextul sărbătoririi Floriilor Ortodoxe și a Paștelui Catolic”.

Sursa foto: facebook ISU Prahova