La sfârşitul săptămânii, angajaţi ai IJJ Prahova s-au alăturat campaniei „173 de stejari pentru România”, proiect continuat de Jandarmeria Română în parteneriat cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva, cu ocazia aniversării a 173 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române.
Potrivit unui comunicat al IJJ Prahova, „colegii noștri jandarmi au făcut echipă cu reprezentanții Ocolului Silvic Slănic din cadrul Direcției Silvice Prahova, alături de care au plantat peste 300 de bucăți de puieți de stejar, pe o suprafață de aproximativ 500 metri pătrați.
Şi cum nimic nu e întâmplător, frunza de stejar se află pe însemnul heraldic al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova, unde pe fond albastru, veți regăsi un romb de argint, ieşind dintr-o cunună compusă din trei frunze de stejar de aur, purtând în centru litera „J” stilizată, scrisă cu negru.

Campania «173 de stejari pentru România» se dorește a fi un proiect durabil al Jandarmeriei Române, în vederea conștientizării asupra necesității de a trăi într-un mediu sănătos».