Poliţiştii specializaţi în inves­tiga­rea criminalităţii economice au efec­tuat, în perioada 23 februarie-
8 Martie, la nivel naţional, peste 60 de percheziţii, la domiciliile mai mulor persoane bănuite de comiterea unor ilegalităţi economice.
În cauzele penale instrumentate, au fost ridicate mai multe bunuri, însumând peste 4.700 de lei.
În acest context, reamintim că şi Prahova a fost vizată de către anchetatori. Concret, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, lucrători ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dâmboviţa au pus în aplicare mai multe mandate de percheziţie domiciliară în Prahova, Constanţa, Buzău, Argeş şi Dâmboviţa, la suspecţi de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi fals în declaraţii.
În legătură cu această speţă, Poliţia Română a precizat într-un comunicat de presă: «Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada noiembrie 2020 – iunie 2021, cu ajutorul a patru administratori ai unor societăți comerciale, ar fi fost întocmite în fals contracte de prestări servicii. Prin intermediul acestor documente, s-ar fi atestat în fals că, în contextul pandemiei de COVID-19, ar fi fost afectată activitatea artistică, iar, astfel, ar fi fost obținute indemnizații de la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Dâmbovița. Prejudiciul cauzat a fost estimat la peste 560.000 de lei”.