V. S.

Deschiderea circulației cu peste o lună mai devreme decât era termenul de finalizare a modernizării podului metalic de la Pantazi, care leagă Ploieștiul de Valea Călugărească (satele Pantazi, Dârvari, Coslegi), de Dumbrava și de Drăgănești a fost primită cu entuziasm de către navetiștii din zonă. Însă anunțul făcut de primărița din Valea Călugărească, Ioana Liliana Neagu, privind redeschiderea circulației rutiere, a stârnit și alte comentarii legitime din partea participanților la trafic: ”Minunat! Acum să vedem cât rezistă asfaltul turnat pe tablă! Toți care trecem pe acel pod știm că întâi a fost tabla, apoi asfaltul, însă pot spune că arată bine și doresc să țină cât mai mulți ani fără alte reparații!”, a fost unul dintre acestea. Pentru a lămuri lucrurile, i-am solicitat Ioanei Neagu un răspuns privind această problemă semnalată de o șoferiță.

”S-a respectat soluția tehnică dată de proiectant. Între tablă și asfalt s-a aplicat membrana prevăzută în proiect, care face legătura între tablă și asfalt, după care s-a turnat stratul de uzură. Am avut recepție parțială pentru stadiul fizic în care ne aflăm”, ne-a declarat primărița din ValeaCălugărească, Ioana Neagu, care precizează că de acum se va circula fără întreruperi pe podul de la Pantazi. Mai mult decât atât, având în vedere că acum unii șoferi trec cu viteză prea mare pe puntea de la Pantazi, autoritatea locală va monta și două relantisoare.
Pentru realizarea acestei lucrări de modernizare, Primăria Valea Călugărească a încheiat un parteneriat cu Consiliul Județean Prahova, suma alocată pentru podul de la Pantazi fiind de 700.000 de lei.