Seria neagră a celor patru înfrângeri consecutive s-a încheiat exact când a trebuit, la Pitești, acolo unde „lupii” au obținut trei puncte extrem de prețioase în perspectiva luptei din play-out. Victorie la limită, 1-0, grație reușitei lui Gicu Grozav din finalul primei reprize.
„Mergem la Pitești să obținem puncte”, a spus, apăsat, la conferința de presă de dinaintea meciului, Florin Pîrvu, iar vorbele tehnicianului s-au adeverit și pe teren. Scăpați de seria incomodă în care adversare i-au fost echipele din fruntea clasamentului, elevii lui Pîrvu au redescoperit gustul victoriei pe terenul unei formații cu care va continua lupta pentru menținerea în primul eșalon. Cu atât mai important, astfel, acest succes, venit ca o gură de oxigen zdravănă sau, dacă vreți, ca o injecție de moral înaintea ultimelor nouă partide din acest sezon.
În „Trivale”, meciul s-a deschis din start, cu ocazii importante de ambele părți. Grozav (13) a luat o acțiune pe cont propriu și a tras bine, din afara careului, dar puțin peste transversală, pentru ca, la cealaltă poartă, Vâlceanu (17) să aibă o intervenție magică la șutul expediat, din careu, de către Koubemba! Imediat, Straton (19) și-a salvat un coechipier, pe Turda, de la marcarea unui autogol, și, după o perioadă de relativă acalmie, tabela avea să se modifice, până la urmă, aproape de finalul primei părți. Golgheterii Petrolului, Irobiso și Grozav, au lucrat o fază de toată frumusețea, iar Gicu, ajuns la finalizare, a „înțepat” fin balonul, pe lângă Straton, aducându-și echipa în avantaj: 0-1!
După reluare, Vâlceanu a avut și un pic de șansă, la lovitura liberă executată de către Jakolis de la 25 de metri, ce a lovit butul din stânga portarului petrolist, iar până la final „găzarii” s-au jucat cu situațiile favorabile, nereușind, însă, să marcheze golul care să-i scutească definitiv de emoții. Meciul s-a terminat, până la urmă, cu bine, pentru că nici Argeșul nu a părut să aibă forța să dovedească defensiva „lupilor”, și astfel, obținem cele trei puncte care asigură ceva mai multă liniște înainte de play-out.

FC Argeș – FC Petrolul 0-1 (0-1)
Stadion: Nicolae Dobrin. Spectatori: circa 3000. Marcator: Grozav (40).
FC Argeș: Straton – Tofan, Turda, M. Constantin (cpt), Rizzi – Meza Colli, Njike (59 Rocha) – Jakolis (81 Jobello), Koubemba (59 Calcan), Crețu – Garita. Antrenor: Dragoș Radu.
FC Petrolul: Vâlceanu – Papp, Meijers, Mathaus – Doua, Dumitriu (66 Purtic), Seto, Jair (90 Bratu), Țicu (cpt) – Irobiso, Grozav (80 Borța). Antrenor: Florin Pîrvu.
Cartonașe galbene: Papp (27), Doua (71), Seto (82).
Au arbitrat: Radu Petrescu – Mircea Grigoriu și Imre Laszlo Bucsi.
Rezervă: Claudiu Marcu.
Arbitru VAR: Bogdan Dumitrache.
Arbitru AVAR: Cristina Trandafir.
Observatori: Ioan Onicaș (pentru arbitraj) și Ion Cățoi (pentru organizare).
Jucătorul meciului: Seniko Doua

Debut pe teren propriu
Din acest moment putem începe calculele. Știm sigur că, după înjumătățire, vom aborda faza play-out cu 18 puncte. La fel, în condițiile în care pentru stabilirea țintarului celor 9 etape va fi aplicată Tabela Berger, și cum nu putem termina mai jos de locul 10, vom avea și garanția că vom disputa cinci partide pe teren propriu. Prima chiar la finalul săptămânii, dar numele adversarei va fi cunoscut abia după ce se vor consuma și ultimele partide ale acestei runde și vom cunoaște clasamentul final al sezonului regulat.

Prima etapă va avea ­următoarea configuraţie:
Locul 7 – Locul 16
Locul 8 – Locul 15
Locul 9 – Locul 14
Locul 10 – Locul 13
Locul 11 – Locul 12.

Foto: Gheorghe Flușter