Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că este de acord cu premierul Nicolae Ciucă referitor la data rotaţiei premierilor şi că 25 mai, ziua Înălţării şi Ziua Eroilor, trebuie respectată la adevărata sa valoare.
„În acest moment, în interiorul PSD există o decizie ca eu să fiu desemnat pentru funcţia de premier (la rotaţia premierilor – n.r.). Categoric că înainte de rotaţie o să mai vin o dată în fața colegilor şi o să hotărâm din nou acest lucru. (…) Constituţional, preşedintele Klaus Iohannis desemnează prim-ministrul la propunerea unei majorităţi. Există ­această majoritate. Nu am temeri că domnul Nicolae Ciucă îşi va da demisia atunci, este exclus. (…) Sunt total de acord cu domnul prim-ministru că nu trebuie făcută rotaţia în ziua de Înălţare. Dânsul este militar, eu sunt copil de militar şi cred că trebuie respectată ziua de 25 mai la adevărata sa valoare”, a spus Ciolacu la România TV, potrivit Agerpres. El a adăugat că nu îi place să rămână „într-un cerc îngust şi strict” în privinţa datei rotaţiei premierilor.
„Rotaţia va avea loc, domnul prim-ministru îşi va da demisia la timpul convenit de către mine şi domnia sa. Avem paşii şi avem tot stabilit, cum se va întâmpla. Lucrurile vor fi mai uşoare, mai simple şi mai normale decât ne închipuim acum. Ce este important este ca împreună, membrii coaliţiei, să avem programul de guvernare finalizat până atunci. Se pleacă de la actualul program de guvernare, unde fiecare dintre cei implicaţi o să vrem să venim cu lucruri noi, fiindcă totuşi societatea, mai ales în aceste vremuri, este într-o anumită dinamică şi există şi alte priorităţi decât au fost acum un an şi jumătate. O să le discutăm în interiorul coaliţiei”, a menţionat Marcel Ciolacu.