F.T.

Ieri dimineață, polițiști din cadrul IIPJ – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, în baza delegării unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești, au pus în executare şapte mandate de percheziție domiciliară, în județ şi în București, la persoane bănuite de infracțiuni de natură economică.
Descinderile au fost motivate de faptul că, „ în perioada 2018-2022, reprezentanții unui operator economic ar fi construit un bloc de locuințe în Ploiești fără a respecta prevederile autorizațiilor de construire și ar fi falsificat mai multe înscrisuri, pe care le-ar fi utilizat atât în fața autorităților publice locale, pentru înscrierea dreptului de proprietate asupra imobilului, cât și la notarul public, pentru vânzarea apartamentelor» (comunicat poliţia prahoveană).
Cinci persoane urmau să fie conduse la sediul poliţiei, pentru a fi audiate. Cercetările sunt continuate într-un dosar penal deschis, ce are ca obiect săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals în declarații, uz de fals și fals intelectual.