Liga a III-a trece în faza a doua a competiției, una în care se va juca chiar cu ”visul” participării la baraj, în play-off, respectiv cu cel al evitării retrogradării, în play-out. Echipele prahovene au avut, clar, toate, evoluții peste așteptări, meritorii, în sezonul regular.
CS Blejoi este premianta seriei, a câștigat clar campionatul, fiind în toamnă o echipă foarte puternică pentru nivelul seriei, indiferent că antrenor a fost Marius Vișan – demis fără a pierde vreun meci- sau Răzvan Vlad. Interesant și deloc ușor de înțeles, faptul că echipa din Blejoi a cedat mulți jucători buni, experimentați (căpitanul, golgheterul etc), în iarnă, motivele fiind două – pentru a se face economie, pentru că este clar, bugetul alocat salariilor este mult mai mic acum și pentru că, neavând o bază sportivă / infrastructură adecvată pentru mai mult de liga III (la acest moment, fiind în proiect și contrucție îmbunătățiri la acest capitol), este greu să se dorească accederea în eșalonul secund. Așadar, fără Șandru, Lambru (care, ironia sorții, ar putea fi adversari în meciurile de baraj), Catană, Șerban și alții, primăvara fotbalistică se anunță o ”provocare, fără presiune”. Nu vom ști niciodată cum ar fi fost… dacă!

CSO Plopeni este a doua calificată în play-off, și, dacă își va menține locul 2, va merge și ea la baraj! Mai e mult până acolo (se joacă 9 meciuri, fiecare cu fiecare, de câte 3 ori) dar, concluziile primei părți a sezonului sunt pozitive: plopenarii s-au autodepășit sub comanda lui Daniel Dumitrache, după ce sezonul trecut au fost în ”corzi” (clasare în partea a doua a ierarhiei), acum devenind o adevărată ”sperietoare”. Asta deși, clar, condițiile nu sunt de locul 2 – nici ca buget de salarii, nici ca frecvență a antrenamentelor, nici ca ”pretenții” ale jucătorilor, meritul celor implicați fiind incontestabil. A rezultat, la Plopeni, un grup unit, pragmatic, experimentat, care a știut ce a vrut, care s-a autodepășit la multe meciuri și poate fi revelația acestui sezon și la final, nu numai la acest moment!
CS Păulești va merge în play-out și se poate teme ”2 %”, doar de ”jocurile” făcute de celelalte competitoare, din ”zona Brașov”. Echipa, nou-promovată, a arătat că poate face față acestui eșalon, a înregistrat multe rezultate pozitive, surprinzătoare, și are șanse mari să-și continue aventura în eșalonul trei, dacă va avea sprijin financiar în continuare. Fără a exagera cu cheltuielile, promovând destui jucători tineri, Păuleștiul este ”la mâna ei” în play-out!
Așadar, finalul săptămânii va aduce primele ”episoade” din partea secundă a sezonului, interesant fiind că absolut toate grupările noastre vor începe pe teren propriu, la aceeași oră, într-un ”areal” de câțiva kilometric fiind ”concentrată” toată Liga a III-a prahoveană, sâmbătă, de la orele 17,00!