Ieri, la Nyon, selecționata Under 21 și-a aflat adversarii din preliminariile Campionatului European 2025, găzduit de Slovacia. România a fost repartizată în Grupa E, alături de Elveția, Finlanda, Albania, Muntenegru și Armenia. Tricolorii U21 vor începe în septembrie 2023 un nou drum spre turneul final continental. România s-a aflat în prima urnă valorică la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2025.
Au fost trase la sorți 7 grupe de câte 6 echipe și două grupe de 5. Se califică direct la EURO câștigătoarele celor 9 grupe și cele mai bune 3 echipe clasate pe locul 2 (fără a se lua în calcul rezultatele împotriva echipelor de pe locul șase).
Ultimele trei locuri de la turneu vor fi ocupate după un baraj, în dublă manșă, între celelalte 6 echipe de pe locurile secunde. Slovacia, țara gazdă, este calificată direct.

GRUPELE DE CALIFICARE LA EURO U21 2025:
Grupa A: Italia, Irlanda, Norvegia, Turcia, Letonia, San Marino
Grupa B: Spania, Belgia, Scoția, Ungaria, Kazahstan, Malta
Grupa C: Țările de Jos, Suedia, Georgia, Macedonia de Nord, Moldova, Gibraltar
Grupa D: Germania, Polonia, Israel, Bulgaria, Kosovo, Estonia
Grupa E: ROMÂNIA, Elveția, Finlanda, Albania, Muntenegru, Armenia
Grupa F: Anglia, Ucraina, Serbia, Irlanda de Nord, Azerbaidjan, Luxemburg
Grupa G: Portugalia, Croația, Grecia, Belarus, Insulele Feroe, Andorra
Grupa H: Franța, Austria, Slovenia, Bosnia și Herțegovina, Cipru
Grupa I: Danemarca, Cehia, Islanda, Țara Galilor, Lituania

România U21 a devenit în ultimii ani o prezență constantă la turneele finala U21. În 2019, s-a calificat în semifinale dintr-o grupă cu Anglia, Franța și Croația. Performanța aceasta a reprezentat automat și calificarea la Jocurile Olimpice. Apoi, în 2021, tricolorii au părăsit competiția neînvinși, după remize cu Germania și Țările de Jos și victorie cu Ungaria, țara gazdă. Acum, anul acesta, la EURO 2023, România U21 va fi prezentă pentru a treia oară consecutiv la turneul final, de data aceasta în calitate de țară gazdă.