V. S.

La inițiativa lui Iulian Dumitrescu, președintele liberal al CJ, județul Prahova se îndatorează cu încă 300 de milioane de lei, ceea ce înseamnă că, în doar doi ani, șeful administrației prahovene a reușit – cu ajutorul majorității consilierilor județeni – să pună Prahova pe lista marilor datornici la bănci. În total, aproape 500 de milioane de lei (cu tot cu împrumutul din ianuarie 2021), adică aproximativ 100 de milioane de euro, dacă ținem cont și de dobânzi și comisioane.
Cum a justificat Dumitrescu în fața consilierilor județeni necesitatea acestui nou împrumut? Să termine cât mai repede unele investiții (care sunt la stadiul de proiecte pe hârtie), noul credit fiind în măsură, după cum spune șeful CJ Prahova, ”să ajute să facem toate treburile”, deși banii pentru obiectivele aflate pe listă ar trebui să vină din alte fonduri.
În plus, pentru a-i atinge ”subtil” pe consilierii județeni care fie s-au abținut de la vot (consilierii Partidului Prahova în Acțiune), fie nu au participat la vot (grupul consilierilor PSD), Dumitrescu a băgat la înaintare un proiect de modernizare a campusului UPG, care de fapt nu există pe lista investițiilor din noul credit bancar! Una peste alta, Prahova va fi datoare vândută în următorii cel puțin zece ani, perioadă în care va trebui să dea înapoi băncilor circa 100 de milioane de euro!