V. S.

Decizie definitivă în cazul cetățeanului din Sri Lanka acuzat că i-a tăiat gâtul unui conațional, coleg de muncă la un abator din comuna prahoveană Posești. Magistrații Curții de Apel Ploiești au respins, la finalul săptămânii trecute, apelul declarat de inculpat la decizia de condamnare la 18 ani de închisoare dată de judecătorii Tribunalului Prahova.
Crima, care a avut loc chiar în ziua de Crăciun a anului 2020, i-a îngrozit pe toți cei ce se aflau prin preajmă, care au văzut cum agresorul și victima au avut o altercație, unul dintre bărbați sfârșind într-o baltă de sânge, cu gâtul tăiat.
La finalul lunii octombrie 2022, judecătorii Tribunalului Prahova l-au condamnat pe agresor la 18 ani de închisoare, din care se va scădea perioada petrecută în arest, astfel că acum, la rămânerea definitivă a pedepsei, va mai trebui să execute 16 ani de închisoare. În plus, instanța a dispus prelevarea de la inculpatul condamnat, cetățean srilankez, a probelor biologice în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. De asemenea, s-a dispus și confiscarea cuţitului folosit la comiterea infracţiunii de omor de către inculpat şi aflat la camera de corpuri delicte.