Contactat telefonic de către reporterii România Tv, Florin Melciu, consilier general al primăriei municipiului București a dorit să declare următoarele:

„În urma tragediei de sâmbătă, 21 ianuarie 2023, petrecută în zona lacul Morii,  unde o femeie a fost ucisă de către câinii maidanezi, în calitate de consilier general al municipiului București doresc să fac câteva precizări:

În 2022, ASPA – Autoritatea pentru supravegherea și protecția animalelor a beneficiat de un buget mai mare decât tot bugetul alocat teatrelor din București, transformându-se în tot acest timp într-un ONG profitabil care s-a îndepărtat de obiectul principal al activității – capturarea și sterilizarea câinilor fară adăpost. Autoritatea se află în subordinea Primăriei București, primăria sectorului 6 neavând nicio atribuție referitoare la animalele fără adăpost.

În cadrul CGMB, am votat de bună credință încheierea unui acord cadru având ca obiect achiziționarea serviciilor de consultanță și reprezentare juridică  în valoare de 70.000 lei, către cabinetul de avocatură, Lungu Ramona Mihaela, spun de bună credință pentru că ne-au fost prezentate fapte eronate privind litigii comerciale ale autorității, ASPA folosind de fapt aceste resurse financiare pentru procedurile de disponibilizare ale angajaților, prin desfacerea contractului de muncă. La momentul actual, foștii angajați au intentat în instanță, proces împotriva ASPA, pentru disponibilizări ilegale.

Un alt fapt care trebuie menționat în această poveste, se referă la doamna Cătălina Trănescu, director general adjunct cu atribuții de director general, aceasta fiind detașată în cadrul ASPA, de la firma care furniza hrana către autoritate – Alpra Contractor SRL, fiind astfel în conflict de interese.

În ultimul an, capturarea câinilor fară adăpost a scăzut la aproape jumătate față de media anilor trecuți. Consider că o astfel de tragedie nu ar fi trebuit să mai aibă loc vreodată în București, în 2023. Nicio faptă nu ar mai putea să o readucă la viață pe femeia care sâmbătă a fost ucisă într-un mod barbar.

Alături de colegii mei liberali din consiliul general al municipiului București cer demisia urgentă a conducerii ASPA, singura autoritate vinovată pentru pierderea unei vieți omenești“.