Aproximativ 3.500 de lei este salariul mediu net al celor care lucrează în transport şi distribuţie, în condiţiile în care două treimi dintre angajaţi câştigă maximum 4.000 de lei net, pe lună, potrivit unui studiu publicat ieri de o platformă de recrutare online, potrivit Agerpres.
Conform eJobs, un curier are, în medie, un salariu de 2.800 de lei, un dispecer auto 4.000 de lei, iar un şofer 2.700 de lei.
Peste 2.600 de locuri de muncă în transport şi distribuţie au fost postate de angajatori de la începutul anului şi până acum pe eJobs.ro, acesta fiind unul dintre domeniile care recrutează masiv, dar şi care atrage, lunar, un număr mare de aplicări – peste 60.000 înregistrate doar în luna ianuarie.
Cele mai multe dintre aceste locuri de muncă se adresează candidaţilor entry level şi fără experienţă, urmaţi de cei mid level (care au între doi şi cinci ani de experienţă în domeniu). Potrivit sursei citate, mult mai puţin căutaţi, la acest început de an, sunt seniorii şi managerii. „Asta se întâmplă pentru că vorbim despre un domeniu cu fluctuaţie mare de personal pe aceste segmente – entry şi mid level. În plus, volumele de business ale angajatorilor din sector au crescut considerabil în ultimii doi ani, astfel încât şi de aici a venit nevoia unor extinderi fireşti ale echipelor. Spre exemplu, numai pentru curieri, unul dintre cele mai căutate profile de candidaţi din transport şi distribuţie, avem în acest moment peste 700 de joburi deschise în platformă”, a afirmat Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs, cea mai mare platformă de recrut­are din ­România.