Cluburi de juniori, private sau susținute de autorități, echipe de tot felul, ”Moș” mai mult sau mai puțin generos – după posibilități și implicare, festivism, formalism, dar și bucurie sinceră în ochii copiilor. Este timpul pentru premierile de sfârșit de an 2022!
Astăzi, câteva ”amănunte” de la Activ Prahova, MX Pro, Petrosport, mâine – despre Petrolul, CSM Ploiești și alte astfel de inițiative. Lăudabile, prin prisma specificului Sărbătorilor de Iarnă, care nu trebuie uitat de nimeni. La fel cum nu trebuie uitat că sportul şi copiii trebuie ajutați tot anul, nu numai de … Paște și de Crăciun.
CS Activ Prahova Ploiești , prin directorul Silviu Cringașu, a oferit, la ”Sala Olimpia”, cadouri tuturor sportivelor legitimate la secțiile de handbal și baschet ale clubului. Cei prezenti la acest eveniment au avut ocazia să asculte colinde, în interpretarea membrilor Centrului Județean de Cultură Prahova.

De asemenea, evenimentul a adunat, în premiera, toate sportivele din cadrul secțiilor de handbal și baschet, care au avut posibilitatea să fie împreună, în total, peste 110 sportive legitimate fiind prezente la această acțiune.

MX Pro l-a adus pe Ioan Ovidiu Sabău

Cea mai nouă apariție în peisajul fotbalului praho­vean, clubul MX Pro, participant în campionatele de juniori republicani la nivel de FRF și AJF a făcut o adevărată sărbătoare din premierea finalului de 2022, alături de CS Păulești – echipă cu care se colaborează în prezent și de toți partenerii clubului condus de Ionuț Neagu fiind prezent și Ioan Ovidiu Sabău – fost component al Generației de Aur. MX Pro a avut alături și AJF Prahova, care a primit invitația de a participa la primul eveniment festiv sub numele de MX Pro, după transformarea din Viking Pruszinski.

”Pe lângă faptul că a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști pe care i-a avut România, carac­terul dânsului, decența, bunul simț și profesionalismul l-au făcut să fie un model pentru noi toți și un model pe care dorim sa-l aibă și copiii noștri” – a fost mesajul cu care Sabău a fost prezentat și apluadat la scenă deschisă.

Petrosport alături de de căpitanii Naţionalelor de Juniori

Un alt club cu activitate juvenilă – Petrosport Ploiești – a avut alături partenerii tradiționali, Aura Ozbay (Sultan România) fiind cea care a ”deschis petrecerea”. Copiii de la Petrosport i-au avut alături pe foștii lor colegi – Victor Stancovici și Vlad Stancovici, căpitani ai Naționalelor U 18 și U 17, legitimați acum la FCSB, Victor primind chiar ”debutul” în echipa mare a lui Gigi Becali, în partida din Cupa României de la Botoșani! Alături de cei doi foști juniori ploieșteni, mutați acum la București, s-a aflat și cel mai ”proaspăt” internațional, Mihai Ninaci – din selecționata U15, legitimat acum la Petrosport, ”modele” pentru colegii lor.