Salvatorii din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Ploiești au primit vizita unor elevi de la Colegiul Național Al. I. Cuza din Ploiești, „îndrumați de câteva cadre didactice, care au dorit ca acești copii să aibă parte de o experiență inedită, menită să îi scoată din rutină și să îi aducă mai aproape de cei care și-au ales una dintre cele mai respectate meserii, aceea de POMPIER”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Şerban Cantacuzino” Prahova.
Tot în documentul de presă amintit, reprezentanţii instituţiei mai adaugă: „Avem convingerea că de la această ­vârstă se pot naște idealuri în inimile copiilor, care vor sta la baza alegerilor pe care le vor face în viață. Dorim să punem bazele unei societăți responsabile, deci trebuie să facem tot ceea ce ne stă în putință să îi ajutăm să își alea­gă meseriile, prin exemple practice și experien­țe ­trăite în mod efectiv, nu doar desprinse din manuale sau filme. Viitorul este al lor, al copiilor».
Iar salvatorii prahoveni nu au uitat să amintească, la finalul comunicatului, următoarele cuvinte adresate vizitatorilor: «Mulțumim pentru zâmbete și pentru energia pozitivă!».
(Foto- ISU Prahova)