Florin Tănăsescu

Puţini mai au norocul să-l vadă la moacă sau să-i audă pliscul Domnului Gipies. Iniţiale- GPS, deşi unii îi spun KWJ. Mai la obiect, Klaus Werner Johannis. Sau Sir KWJ, suflet în sufletul NATO. Sau al oricui, numai al României, nu!
Ce-i drept, pe vremuri, mai ciripea ceva. Asta se-ntâmpla când era Veorica fată – de comitet, nu vă gândiţi la prostii! – şi calcula circumferinţa arborilor luând înălţimea tufelor. Atunci, alesul – gipiesul neamului a zis: „Eu nu strivesc corola de şmenuri a penele”. Şi-a aţipit.
S-a mai trezit din picoteală când a trecut prin zonă o Scufiţă. A glăsuit suav, alesul-gipies: „Alinuţă, nu fii bleagă!
Bagă-te preşedintă de Senat!”.
Gagica s-a băgat. Întrebarea care o macină şi azi: „Care ţară, care gară?”. Şi caută pe YouTube: Să fie România sau R. Moldova, a lui Zdob şi Zdub?
Şi mai haios a fost când ultraşii de la AFC Hermanstadt au trecut scandând: „Ole, ole, să moară pe-se-de!”.
Gipiesul din ţara adormită a răcnit: „Anşea să fi-eeee!”. Şi-a căzut faultat.
Circ a fost când un viezure i-a strigat: „Scoal’-te, mă, că vine păduraru’!”. Viezurele a zis, Ciolacu – a auzit. Ăsta era aflat la ciordit de vreascuri pentru partid. Călare pe capra atelajului hipo, Marcel a căzut de-a berbeleacul, că s-a împiedicat căruţa de talanul-gipies. Şi-a leşinat.
În vremurile noaste, vracii încearcă de zor să-l resusciteze pe Sir KWJ-Gipies cel Ales. Să zică şi el o vorbă, acolo. Geaba, că adormitul neamului suferă de Boala lui Calache. Adică, îşi vede de intersul lui, gipiesul pămânului.
Puţini mai ştiu cum arată la faţă Domnul Gipies-KWJ – cel Ales. Se ştie doar că doarme la mijloc de codru des. Şi are pe cap un fes.
Alinuţa caută pe YouTube să afle unde e senatoare. Ciolacu vrea să iasă de la guvernare.
Semne bune anul doăzeci/douăşpatru are!