Tichetele de masă acordate angajaților vor fi majorate până la 30 de lei, de la 20 de lei, cât este acum valoarea maximă, conform unei legi promulgate de către președintele Klaus Iohannis, potrivit Agerpres. Legea stabileşte că valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 30 de lei. Astfel, valoarea unui tichet de masă va fi majorată la cel mult 30 de lei de la 1 iulie.
Prin excepţie, organizaţiile sindicale legal constituite pot acorda din fonduri proprii, ocazional, tichete cadou membrilor proprii care nu au calitatea de angajaţi ai organizaţiei sindicale, prevede actul normativ. Frecvenţa acordării tichetelor cadou şi valoarea lor se stabilesc de către conducerea organizaţiei sindicale. În prezent, valoarea unui tichet de masă este de 20,17 lei, iar valoarea totală a tichetelor de masă acordate lunar (pentru 22 de zile lucrătoare) unui angajat este de 443,74 de lei.
La jumătatea lunii aprilie, când anunța că va exista un program social și economic pentru a compensa scumpirile din ultima perioadă, premierul Nicolae Ciucă preciza că printre măsuri va fi și majorarea valorii tichetelor de masă de la 1 Iunie.