George Marin

Activ Prahova a obținut o victorie în fața unei echipe care a participat, în vara trecută, la barajul în 8 pentru promovarea în prima ligă. De la acele meciuri, nemțencele au păstrat câteva jucătoare, trei-patru dintre ele aflându-se printre cele nouă fete (niciuna de mâna stângă!) prezente la Ploiești. În ciuda numărului redus de jucătoare, doar una ca rezervă de câmp, moldovencele au ținut piept fetelor noastre cât au putut.
Diferența de cinci goluri de la pauză se datorează atât acțiunilor deja știute și purtate rapid, prin care au găsit spațiile libere din defensiva adversă pentru pătrunderi sau angajări ale pivotului, cât și unei apărări mult mai agresive și mai prompte decât în meciurile anterioare. La fel de bine, ca și în alte meciuri, au funcționat contraatacul cât și atacurile rapide. Spre final, „bufnițele” au marcat câteva goluri spre bucuria ochiului, prin angajări subtile la semicerc și chiar printr-o aeriană.
Debutul părții secunde a arătat o apărare ploieșteană ușor mai permisivă, cu trei goluri primite cam ușor, dar echipa și-a revenit treptat la tenacitatea arătată în prima parte, în ciuda faptului că au tot fost schimbări în formula echipei, lucru normal în condițiile în care campionatul este pe final. Chiar și tinerele au prins câteva minute de joc. De exemplu, Grădișteanu a apărut în extrema stângă, poziție care încă nu este la același nivel cu media echipei.
Supărător a fost faptul că, în partea secundă, mai multe atacuri au fost irosite fără a se ajunge la finalizare. Au fost cam multe mingi făcute cadou adversarelor, care au profitat. Din fericire, eficiența acțiunilor finalizate s-a ridicat la nivelul din prima parte și scorul s-a aflat permanent la diferență liniștitoare în favoarea „bufnițelor”.
Ar fi de remarcat prestațiile gemenelor Arvatu. Mara a fost importantă pentru echipă în ambele faze, în timp ce Ada a excelat în apărare. De remarcat eficiența Adinei Panaite, cu un procent de 100% la aruncări, cu contribuții și la alte goluri marcate de echipă sau la eliminări ale adversarelor. O mențiune aparte pentru portarul Ioana Paraschiv: a intrat în joc doar pentru două aruncări de la 7 metri ale adversarelor. Ei bine, le-a apărat pe amândouă! De altfel, portarul Maria Dumitru a avut o evoluție bună.
Cu această victorie, condusă de pe margine de Robert Comendant, Activ Prahova a schimbat pozițiile din clasament cu adversarele de ieri, trecând pe locul 5, „bufnițele” mai având un singur joc de disputat, la Bacău, pe 25 mai, pentru că în ultima etapă au tur liber.
Activ Prahova Ploiești – HCF Piatra Neamţ 29-21 (14-9)
Activ: Maria Dumitru (11 intervenții), Ioana Paraschiv (2), Andreea Floroiu (2) – Andra State (3), Ada Arvatu (2), Claudia Lăcătuș (2), Mara Arvatu(8), Diana Dincă (3), Florina Popescu (1), Zsofia Csavar, Roxana Tabarcea (1), Cristina Sandu (1), Daria Grădișteanu (1), Diana Andrița (4), Adina Panaite (3), Ramona Gavrilă.

Începe turneul final al junioarelor I

Junioarele 1 au programat, înce­pând de astăzi, turneul final, desfă­şurat la Cisnădie, până în data de 8 mai. Activ Prahova Ploiești, care s-a clasat pe locul 3 în seria geografică B, după care a terminat pe același loc în grupa Valoare 1, s-a calificat la acest turneu final, o performanță meritorie. Echipa prahoveană va juca în grupa B la turneul final alături de CSM București, CSM Galați și Energetic Râmnicu Vâlcea.
Lotul echipei ACTIV PRAHOVA PLOIEȘTI este următorul:

PORTARI:
Andreea FLOROIU (2004), Maria-Alexandra DUMITRIU (2003), Mara POPESCU (2004).
LINIA DE 9 METRI:
Denisa STANCIU (2003), Diana DINCĂ (2003), Daria GRĂDIȘTEANU (2005), Alessia BURTEA (2005), Carla PROFIRESCU (2004), Maria RADU (2004), Raluca MAVRODIN (2004).
EXTREME:
Diana SPIREA (2003), Alexia PANDELEA (2005), Ramona GAVRILĂ (2005), Diana MANOLE (2005).
PIVOŢI:
Delia CAZAN (2004), Ioana MANOLACHE (2004), Mădălina IORDACHE (2005).
ANTRENOR PRINCIPAL: Robert COMENDANT.
ANTRENOR PORTARI: Alina DUMITRU.
KINETOTERAPEUT: Dan GHIOCA.
ORGANIZATOR COMPETIŢII: Cătălin POPESCU.
(sursa Handbalmania)