Petre Apostol

Pe pârtia de la Winterberg, din Germania, tinerii reprezentanți de la CSO Sinaia din lotul național de bob, condus de Cezar Popescu (antrenor, de asemenea, în cadrul clubului prahovean) și Dan Scurtu, au urcat pe podiumul de premiere la Campionatele Europene de Bob pentru Juniori (U26 și U23).
Campioni olimpici de tineret la monobob, Georgeta Popescu și Andrei-Robert Nica au adus medalii pentru România și la competiția continentală. La feminin, Georgeta Popescu a devenit campioană europeană atât la U26, cât și la U23, la monobob, punctând, totodată, și la bob 2 persoane feminin, alături de Antonia Sârbu, de la CS Muscel, ocupând prima poziție la U23 și cea de-a doua la U26.
De menționat, totuși, că Georgeta a fost singura concurentă de la categoria U23, la monobob, iar cele două reprezentante tricolore au fost, de asemenea, singurele concurente la U23 bob 2 persoane feminin.

În schimb, la U26, la monobob au mai concurat încă două sportive, Julia Slupecka (Polonia, sosind la 1.24 secunde în urma Georgetei Popescu) și Camila Copain (Franța, care a încheiat cu o întârziere de 3.21 secunde), iar la bob 2 persoane s-a mai prezentat un echipaj, din țara gazdă, Germania, Maureen Zimmer și Anabel Galander, care a întrecut echipajul format din Popescu și Sârbu cu 2.23 secunde.

La masculin, Andrei-Robert Nica a concurat alături de colegul său de club, Mihai Calancea, obținând medaliile de bronz la U23, bob 2 persoane. Opt echipaje s-au aflat la start la această categorie de vârstă, reprezentanții tricolori încheind la 53 de sutimi de secundă de câștigători, rușii Stepan Dubinko și Aleksei Kislitsa, medaliile de argint revenind tot unui echipaj din Rusia – Vyacheslav Popov și Egor Gryaznov (sosiți la 18 secunde în urma învingătorilor).
La U26, la care au luat startul 13 echipaje, Nica și Calancea au încheiat pe locul al șaptelea, la 1.95 secunde în urma câștigătorilor, germanii Philipp Zielasko și Henrik Proske. Podiumul a fost completat de germanii Maximilian Illman și Felix Dahms (+0.13 secunde) și de elvețienii Timo Rohner și Mathieu Hersperger (+0.55 secunde).