V. Stoica

Autospecialele Serviciului de Ambulanță Județean Prahova, care transportă spre spital pacienții atât în interiorul județului Prahova, dar și în afara acestuia, atunci când bolnavii trebuie transferați la unități medicale din Capitală, de exemplu, au strâns zeci de milioane de kilometri efectuați de la intrarea lor în serviciul public.
De altfel, potrivit caietului de sarcini al unei achiziții inițiate de SAJ Prahova pentru revizia și reparația autospecialelor, sunt în circulație în prezent inclusiv autovehicule care au trecut de un milion de kilometri efectuați de la ieșirea din fabrică și până la 1 ianuarie 2022! Cea mai utilizată este o autospecială marca Mercedes Vito, fabricată în anul 2008, care a adunat 1.010.746 km la bord până la începutul acestui an. Acesta nu este însă și cel mai vechi autovehicul al Ambulanței Prahova. Două Renault-uri sunt cele mai bătrâne mașini de la SAJ Prahova, cu anul de fabricație 2002.
Ambulanța Prahova va încheia un acord cadru pentru revizia şi reparația unui număr de 87 autospeciale din parcul auto al Serviciului de Ambulanță Județean Prahova, structurat pe șapte loturi, în funcție de producătorul autovehiculelor. În derularea contractului se va avea în vedere faptul că orice serviciu de reparație sau de întreținere autotovehicule va fi achiziționat doar în baza unui contract subsecvent, semnat de către reprezentanții legali ai părților, numai în limita fondurilor alocate pentru anul bugetar. Valoarea totală a acordului cadru a fost estimată între un minim de 63.360 de lei și un maxim de 638.400 de lei.
Cele mai noi autospeciale ale Ambulanței Prahova sunt fabricate în anul 2019 și se mai află încă în perioada de garanție.