Vremea va continua să se răcească la nivelul întregii ţări, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor sub formă de ploaie, lapoviţă, dar şi ninsoare, va ridicată pe parcursul următoarelor două săptămâni, în majoritatea regiunilor, arată prognoza de specialitate publicată, ieri, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 10 – 23 ianuarie şi preluată de Agerpres.
În Muntenia, vremea va intra într-un proces de răcire ce se va generaliza în toată regiunea în zilele de 11, 12 şi 13 ianuarie, când media temperaturilor maxime va fi de 0 – 2 grade, iar cele mai scăzute minime se vor înregistra în noaptea de miercuri spre joi (12/13 ianuarie), la valori între -10 şi -8 grade îndeosebi în zona subcarpatică. Pentru perioada 14 – 23 ianuarie sunt estimate temperaturi maxime, în medie, de 5 – 7 grade, şi minime de la -4 la -2 grade, valori mai scăzute fiind posibile după data de 22 ianuarie. Pe durata celor două săptămâni de prognoză, precipitaţiile vor fi în general slabe cantitativ, iar probabilitatea de apariţie a acestora va fi mai mare pe 10 şi 11 ianuarie, precum şi spre sfârşitul intervalului.
La munte, la începutul primei săptămâni, vremea va fi într-un proces de răcire, astfel că, de la o medie a temperaturilor maxime între -2 şi 0 grade, în prima zi, se va ajunge la -8 grade, în 12 ianuarie. Ulterior, temperatura va creşte uşor, iar până spre 23 ianuarie, media maximelor se va situa între -5 şi -2 grade. Evoluţia va fi asemănătoare şi pentru temperaturile minime, ce vor prezenta o medie de -6 grade, în primele două nopţi, apoi se va înregistra o scădere semnificativă în 12 şi 13 ianuarie, la valori cuprinse între -15 şi -12 grade. Pentru restul intervalului sunt estimate valori termice ce vor oscila între -10 şi -8 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată, în zilele de 10 şi 11 ianuarie şi după 14 ianuarie.