Echipa de baschet juniori U18 a CSM Ploieşti a participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la cel de-al treilea turneu al sezonului, primul al fazei secunde, în care s-au calificat cele mai bune 40 de formaţii ale primelor două turnee desfăşurate în această toamnă. Băieţii pregătiţi de Eugeniu Melnic şi Ionuţ Ivan fac parte din Grupa a 5-a şi au jucat în Sala Liceului „Ion Neculce” din Târgu Frumos (Iaşi), turneul fiind organizat de ACS Petras Neamţ Piatra Neamţ, care nu dispune de o sală omologabilă la nivel U18.
CSM Ploieşti a câştigat, în prima zi a turneului, partidele cu ACS Petras Neamţ Piatra Neamţ, scor 78-67, şi CSŞ Tulcea, scor 74-70, şi a pierdut în cea de-a doua zi, cu 74-69, disputa cu ACS MC Ball Mangalia, bilanţul de două victorii şi o înfrângere clasând echipa ploieşteană pe poziţia secundă a Grupei a 5-a. În faza următoare a campionatului vor avansa primele două clasate plus cele mai bune 4 locuri 3 din cele 10 grupe, turneele cu numărul 4 fiind programate în weekendul 18-19 decembrie 2021.
Lotul de jucători folosit la turneul de la Târgu Frumos a fost următorul: Cristian Muşuroia, Luca Dănescu, Vlad Oţelea, Andrei Rogozanu, Ştefan Popa, Dorian Aniculăesei, Robert Chiva, David Petre, Theodor Sanda, Theodor Neguş şi Ştefan Iliescu.

Sferturi de finală pentru ploieşteni, în Cupa României la baschet 3×3

Tot la sfârşitul săptămânii trecute, CSM Ploieşti a participat la cea de-a 3-a ediţie a Cupei României la baschet 3×3, tânăra echipă înscrisă în competiţie de clubul ploieştean reuşind să ajungă până în sferturile de finală ale întrecerii.
În formula Mihai Comănescu, Odysseas Iancu, Alexandru Chirilă şi Cristian Velcea, CSM Ploieşti a reuşit să câştige Grupa E preliminară, după ce a trecut cu 12-10 de Agro Squad şi cu 16-14 de CSU Athletic Neptun 1 Constanţa, de fiecare dată după prelungiri.
În sferturi, însă, ploieştenii au cedat cu 22-13 în faţa celor de la CSU Piteşti, echipă care a avut în componenţă trei jucători experimentaţi la nivelul Ligii Naţionale: Radu Paliciuc, Cezar Stănescu, Alexandru Neguţ, plus Alexandru Liţă.
La startul competiţiei organizate de Federaţia Română de Baschet în „Arena de Baschet” din Bucureşti s-au aflat 25 de echipe.