V. Stoica

Ploieștenii care trăiesc dincolo de pârâul Dâmbu, de o parte sau de alta a străzii Apelor, parcă sunt vitregiți de soartă și așteaptă de zeci de ani refacerea căilor de acces pietonal sau – ce mare speranță! – auto către casele lor. Lângă bogăția unui mare centru comercial din nord-estul Ploieștiului zace sărăcia infrastructurii rutiere. Locuitorii din zonă nu mai au speranța că municipalitatea ploieșteană le va rezolva, vreodată, problema accesului mai simplu spre domiciliile lor și va repara pasarelele metalice sau podurile degradate de numai câțiva metri lungime peste pârâul Dâmbu.Dacă totul va fi în regulă, s-ar putea ca anul viitor să aibă noroc, adică să fie refăcute două pasarele și un mic pod care să le permită accesul spre locuințe. Este vorba despre pasarela peste Dâmbu de pe strada Neajlov (în zona Mihai Bravu) și despre pararela peste pârâul Dâmbu de pe strada Cometului (în zona AFI), dar și despre podețul de doar câțiva metri peste același firicel de apă, care ar putea face legătura auto între strada Apelor și strada Muzelor.
Săptămâna trecută, Primăria Ploiești a finalizat procedurile de achiziție directă a proiectării și execuției lucrărilor pentru toate cele trei căi de acces menționate, a căror valoare totală este de 120.000 de euro fără TVA. De toate cele trei contracte se va ocupa societatea SOS Service SRL din Băicoi.
Dacă vor fi înlocuite cele două pasarele ruginite de pe Neajlov și Cometului și dacă va fi refăcut și podul de cinci metri dintre Apelor și Muzelor, rămâne de văzut. Ploieștenii din zonă încă mai au speranțe.