Un tânăr în vârstă de 21 de ani s-a ales cu dosar penal după ce oamenii legii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase l-au prins în Cartierul Malu Roşu, din Ploieşti, comercializând articole pirotehnice, acestea fiind depozitate în autoturismul personal. Potrivit unei informări a poliţiei prahovene, bărbatul a fost prins în data de 23 noiembrie, iar „cu ocazia examinării articolelor pirotehnice a fost identificată cantitatea de 15 kilograme, în valoare de 1.200 de lei, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor”.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.”
Tot cu dosar penal s-a ales şi un bărbat din Mizil, cu câteva zile mai înainte (20 noiembrie a.c.). Acesta oferea spre vânzare 20 de kilograme de astfel de articole, în valoare de 3.000 de lei. Obiectul cauzei în care este cercetat- tot „orice operaţiuni de comercializare cu articole pirotehnice efectuate fără drept”.