Este din nou acea perioadă a anului când începem să căutăm încălțăminte de iarnă pentru copiii noștri. În timp ce mulți dintre noi ne temem de această sarcină (de ce trebuie să le crească picioarele atât de mult în fiecare an?!), nu trebuie să fie o experiență descurajantă, dacă veniți pregătiți!

 

Iată o listă de caracteristici de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați ghete de copii pentru iarnă. Rețineți că unele dintre acestea vor fi mai importante decât altele, în funcție de locația dvs., de vârsta copiilor dvs. și de activitățile de iarnă pe care le intenționează să le desfășoare.

Impermeabilitate

Indiferent de locul în care locuiți sau de ceea ce faceți, o gheată impermeabilă este importantă pe timp de iarnă. O pereche de ghete de copii doar rezistente la apă pur și simplu nu li se potrivește copiilor activi, cărora le place să caute grămezi de zăpadă pe care să le exploreze și bălți masive în care să calce.

Căldură

Ghetele de calitate vor avea un rating de temperatură care semnifică cea mai joasă temperatură aproximativă a aerului la care izolația ghetei va menține picioarele confortabile. Indicele ideal de temperatură va depinde de climatul din zona dvs., de nivelul de activitate la care vă puteți aștepta din partea copilului dvs., etc. O iarnă umedă și cu zăpadă în nord-estul țării va necesita un indice de temperatură mult diferit față de un climat blând, sudic. Rețineți că valorile nominale de temperatură ale unei perechi de ghete de copii sunt doar un ghid și pot fi afectate de multe condiții, inclusiv de vreme, de nivelul de activitate al purtătorului, de metabolism, transpirație, circulație, timp de expunere, tip de șosetă purtată și sensibilitate la frig.

Tracțiune

Vremea de iarnă aduce adesea condiții alunecoase. Atunci când aceste condiții sunt asociate cu copii activi, poate însemna un dezastru sub formă de căzături și accidentări. Asigurați-vă că alegeți o pereche de ghete de copii cu tracțiune superioară, care nu este prea greoaie. La urma urmei, nivelul de tracțiune nu va conta dacă puștiul dvs. nu se poate deplasa cu ușurință fără să se împiedice de încălțămintea grea!

 

Ușor de încălțat

Dacă ați încercat vreodată să încălțați un copil mic cu o pereche de ghete de copii, știți că poate fi ca și cum ați încerca să vă descurcați cu o caracatiță furioasă. Acum imaginați-vă că încercați să puneți ghete de fete pe acea caracatiță care este deja frustrată că este îmbrăcată în echipament pentru vreme rece, dar este încă blocată înăuntru. Orice părinte vă va spune că este o situație de coșmar! Companiile de încălțăminte au auzit strigătele noastre de ajutor și oferă închideri alternative care oferă în continuare o potrivire excelentă, fără să vă chinuiți.

Ușor de purtat

Este important pentru piciorușele mici să le fie cald, dar trebuie, de asemenea, să se poată mișca și să se distreze! Datorită noilor inovații în designul ghetelor, ghetele voluminoase și rigide pot rămâne în trecut. Alegerea unei perechi de ghete de copii mai ușoare și, de asemenea, mai flexibile, fără a pierde proprietățile de izolare și de impermeabilitate, va asigura faptul că cei mici se pot distra la temperaturi mai scăzute.

Respirabilitate

În timp ce păstrarea umezelii în afara ghetei este foarte importantă, este, de asemenea, important să lăsați umezeala să iasă. Copiii activi pot avea picioare transpirate, iar dacă acea umezeală nu poate scăpa, transpirația se poate răci rapid, ceea ce face ca degetele de la picioare să fie înghețate. Acest lucru poate duce, de asemenea, la o acumulare a bacteriilor care provoacă mirosuri, ceea ce poate face ca ghetele să miroasă îngrozitor după doar câteva purtări. Căutați o gheată care este atât respirabilă, cât și care conține proprietăți antibacteriene în căptușeală, pentru a păstra confortul copiilor și mirosul proaspăt al ghetelor.

Versatilitate

Aceasta va depinde în mare măsură de utilizarea ghetelor. Copiii dvs. le vor purta toată ziua la școală și o plimbare de seară? Dacă da, doriți să alegeți o gheată confortabilă, asemănătoare unui adidas, care poate fi purtată toată ziua în condiții diferite. Dacă sunteți în căutarea unei ghete doar pentru activități în aer liber pe vreme foarte rece, este esențial să alegeți o gheată specializată cu tracțiune suplimentară și potrivită pentru o temperatură mai scăzută.